Årets kyrkor och konstnärer

Helene Schmitz är en av de konstnärer som medverkar i årets upplaga av Sjätte sinnet. Hon är känd bland annat för sina gripande bilder av naturen i norra Västmanland efter den stora skogsbranden 2014. Här kan du se alla konstnärer och kyrkor som deltar.

Vika kyrka, Anna Sjons Nilsson
Gränsöverskridande textilkonstnär verksam i Falun. Arbetar med installationer och gestalter i återbruksmaterial. Hon verkar i folkkonstens tradition och uppehåller sig ofta kring förhållande till livet, växandet och döden i flödande berättelser.

Stjärnsunds kyrka, Jonathan Josefsson
Graffitimålaren som via konsthögskolestudier tagit sig in i det offentliga rummet. Förutom måleri arbetar han med ett textilt uttryck. Han tuftar stora mattor i fria format.

Norbergs kyrka, Knutte Wester
Har flyttar sin ateljé mellan olika platser i världen; till flyktingförläggningar, barnhem och härbärgen. Hans konstnärskap präglas av stark empati. I mötet med utsatta barn blir hans verk till i skulptur, foto och film.

Västerfärnebo kyrka, Helene Schmitz
Uppmärksammad fotograf som skildrar mötet mellan människa och naturkrafter. I poetiska men också skrämmande kompositioner visar hon naturen som både vacker och skoningslös. Hon arbetar med analog storbildskamera och har bland annat skildrat naturen i norra Västmanland efter den stora skogsbranden 2014.

 Sura kyrka, Surahammar, Maria Andersson
Är verksam i Berlin och utforskar linets alla möjligheter i stora organiska skulpturer och vävar, bland annat Ikat-teknik. Linet färgar hon själv.

S:t Lars kyrka, Hallstahammar, Sonja Larsson
Har utvecklat unikt egna metoder för sitt tidskrävande skiktmåleri i olja på duk eller akrylglas. Hon visar en abstrakt poetisk formvärld.