Återupplev Älskad

Sammanlagt var det 1700 tonåringar som samlades i Västerås och Mora under stiftskonfirmanddagarna Älskad och Fighting the darkness.

– Alla mötesplatser där unga människor kan träffas, utforska kristen tro och dela erfarenheter är viktiga. Det är därför vi är med och stöttar Älskad från vårt håll, säger Mathias Amrén som sitter i Svenska Kyrkans Ungas Västerås distriktsstyrelse.

Stiftskonfirmanddagarna, Älskad i Västerås och Fighting the darkness i Mora, drog i år sammanlagt 1700 ungdomar.

se BILDSPELet FRÅN DAGARNA HÄR:

Älskad är ett samarrangemang med Svenska kyrkans unga Västerås distrikt, som också valt årets tema: Ringar på vattnet. Om mod, solidaritet och medkänsla.

– Vi vill belysa att alla våra handlingar har effekter från ett etiskt perspektiv - och att även en till synes liten handling kan få stora ringar på vattnet. Till exempel att lära sig några tecken på teckenspråk, som är en av aktiviteterna under Älskad. Det är en liten handling som kan ge stor glädje till en person som är hörselskadad, säger Mathias Amrén.

– Det viktigaste med det här, det är att göra en så lyckad dag som möjligt för konfirmanderna, för de unga, säger Eva Hallberg som är stiftspedagog och den som tillsammans med Cecilia Redner hållit i trådarna under många år.

– Vi vuxna får mötas i ett sammanhang där vi verkligen tänker på ungdomarna i första hand. Och de som kommer från små församlingar, med bara några få konfirmander, de får uppleva att vi faktiskt är många, säger Eva Hallberg, som för egen del nu gjort sitt sista älskadarrangemang innan pensionen.

– Det är de små mötena, framför allt med unga människor, som känts viktigt. De här korta mötena, där jag som Eva och som kyrklig person kan betyda någonting – det bär jag med mig.

Älskad i 360 grader

På stiftets Youtube-kanal och FB-sida kan du titta runt på Älskaddagen inspelat i 360 grader: