Välkommen till Västerås stift

Välkommen till Västerås stift Besöksadress: Västra Kyrkogatan 9, 72215 Västerås Postadress: Box 7, 72103 Västerås Telefon: +46(21)178500 E-post till Välkommen till Västerås stift Webbplats

Välkommen till Västerås stift

Gruppbild från vigningen den 12 juni. Fr v Karolina Brattgård Thoäng, Josefine G Franzen, Malin Johansson, Biskop Mikael Mogren, Antje Bernhardt och Annika Andgrim.(Foto: Magnus Aronson). Nu är de nyvigda på väg ut i sina nya församlingar. Ta emot dom väl och med glädje. Bild: Magnus Aronson
Bilder från Världens fest i Västerås 2006

Skriv en låt till Svenska kyrkans egen melodifestival

Fredag kväll på Världens fest bjuder vi in till melodifestival i tältet på stora torget i Västerås. Vi planerar för en extra festlig kväll med nyskriven kyrklig musik och där vi tillsammans röstar fram Världens fests mellovinnare som förutom äran vinner ett stipendium på 25.000:-*. Är du amatör eller proffs spelar ingen roll, alla har samma chans. Gå in på hemsidan, där står allt du behöver veta för att kunna delta.
*Förutsättningar för tävlingen hittar du här!

Stiftet i media

Film från årets ÄLSKAD
Varje år bjuder Svenska Kyrkans Unga i Västerås stift in till en gemensam dag för konfirmander och konfirmandassistenter. Dagen går under namnet "Älskad" och med ett tema för året. 2016 års tema var "Mission Possible, uppdrag Älska". I år var vi ungefär 1400 personer som firade gudstjänst, blev inspirerade, lajvade, såg på teater och var på disco.

Om västerås stift

Snabbfakta

590.000 människor bor i stiftet.
Cirka 70 procent av befolkningen i stiftet är tillhöriga Svenska kyrkan.
Stiftet är indelat i 8 kontrakt och har 76 församlingar.
Västerås stift är till ytan det tredje största stiftet i Sverige.

Besöksadress:
Västra Kyrkogatan 9 722 15 Västerås