Svenska kyrkan Västerås

Svenska kyrkan Västerås Besöksadress: Domprostgården, V Kyrkogatan 3, 72215 Västerås Postadress: Svenska kyrkan Västerås, Box 5, 72103 Västerås Telefon: +46(21)814600 E-post till Svenska kyrkan Västerås Webbplats

Verksamheter & grupper

Du hittar öppna förskolan, ungdomsverksamhet, språkundervisning och många andra möjligheter till möten och gemenskap i Bäckbykyrkan.

Öppna förskolan Bäckby

Lek, pyssel och ljusstund med sång. Du som förälder får möjlighet att träffa andra som också är hemma med barn. Fika med kaffe/te och smörgås.
Tid: Måndag, torsdag och fredag kl 9.30-12

Fredagsdraget

Fredagskul för alla barn som är 7-13 år. Välj mellan bland annat drama, dans, sport och skaparverkstad. Vi avslutar kvällen med en genemsam samling.
Tid: Fredagar kl 18-20
Kontakt: Magnus Lennartsson, 021-40 45 68. Skicka e-post till Magnus

Trappan

Öppen verksamhet för ungdomar på fredagkvällar. Ibland gör vi utflykter eller kommer överens om andra aktiviteter, annars är det "häng med gänget". Fika till självkostnadspris.
Tid: Fredagar kl 20-24
Daniel Johansson, 021-40 45 63. Skicka e-post till Daniel

Scouterna

Äventyr och utmaningar som hjälper unga att växa. Här kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans. För barn 8-14 år.
Tid: Tisdagar kl 18-19.30
Kontakt: Magnus Lennartsson, 021-40 45 68. Skicka e-post till Magnus

musikfritids

Eftermiddagsverksamhet i en lite lugnare miljö för barn från årskurs förskoleklass och upp tom årskurs 2. Vi avslutar eftermiddagen med gemensam körövning. Möjlighet till individuell undervisning i piano, gitarr, fiol, trummor och orgel. Vi tar in nya barn i mån av plats.
Tid: Tisdagar kl 13.30-17

After school

Eftermiddagsverksamhet i en lite lugnare miljö för barn från årskurs 3 och upp till årskurs 7. Vi avslutar eftermiddagen med gemensam kör-övning för de som vill sjunga i kören E´me´mej.
Tid: Onsdagar kl 14.30-17.15
Kontakt: Carina Matinlassi, 021-40 45 69. Skicka e-post till Carina

Bäckbyfröna

BARNKÖR Kör för barn från årskurs förskoleklass t.o.m. årskurs 2. Vi övar våra röster, lär oss nya sånger och får erfarenhet av att uppträda. Kören ger konserter och medverkar i söndagsgudstjänster i Bäckbykyrkan.
Tid: Tisdagar kl 16.30-17

Émemej

BARNKÖR Kör för barn som går from årskurs 3 tom årskurs 7. Vi övar våra röster, lär oss nya sånger och får erfarenhet av att uppträda. Kören ger konserter och medverkar i söndagsgudstjänster i Bäckbykyrkan.
Tid: Onsdagar kl 16.30-17.15

Svenska för nybörjare

Ta chansen att öva din svenska tillsammans med andra. Du får undervisning av ideella lärare i liten grupp. Fokus ligger på uttal och vardagligt språkbruk. Ingen avgift.
Tid: Måndagar kl 18-20, onsdagar kl 16-18
Kontakt: Mats Nyholm, 021-40 45 51. Skicka e-post till Mats

Torsdagskväll i Bäckbykyrkan

Undervisning och fördjupning i kristen tro. Vi erbjuder Alphakurs för dig som är nyfiken på kristen tro, relationskurs för dig som vill fördjupa dina relationer och bibelskola för dig som vill gå på djupet. Gemensam middag för alla kursdeltagare.
Tid: Torsdagar kl 18-20. Terminsstart 9 mars. "Prova-på-middag"  28 februari kl 18.
Kontakt: Mats Nyholm, 021-40 45 51. Skicka e-post till Mats

Anmäl dig till Torsdagskväll i Bäckbykyrkan här. Kostnad för kursen, inklusive middag 10 ggr, är 350 kronor. Du kan söka bidrag för kursavgiften från Bäckbykyrkan.

Kryssa i den kurs du vill anmäla dig till

Sopplunch Bäckbykyrkan

Kom och ät sopplunch tillsammas med andra. Soppa och kaffe med kaka för 30 kronor. Lunchandakt i kyrksalen kl. 11.45 för dig som vill.
Tid: Tisdagar kl 12
Kontakt: Giselle Hedman, 021-40 45 67. Skicka e-post till Giselle

Onsdagsträffen

Fika och gemenskap för alla som är lediga på dagtid. Varje träff bjuder vi på spännande program, till exempel en föreläsning, musik eller en utflykt.
Tid: Onsdagar kl 14-15.30
Kontakt: Giselle Hedman, 021-40 45 67. Skicka e-post till Giselle

Klädinsamling

I samarbete med Läkarmissionen samlar Bäckbykyrkan in kläder till vuxna och barn för att ge till behövande, bland annat till flyktingar.
Plats: Bäckbykrykan
Kontakt: Giselle Hedman, 021-40 45 67. Skicka e-post till Giselle