Foto: Henrik Mill

Så agerar Svenska kyrkan Västerås gällande Covid19-pandemin

Vi är glada att från den 29 september 2021 kunna ta bort deltagartaken i våra kyrkor och hälsar alla varmt välkomna åter till våra verksamheter och kyrkor. Regeringen beslutade den 22 september att ta bort deltagartaken för allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och privata sammankomster från och med den 29 september 2021 och det innebär att vi kan göra detsamma.

Läs gärna mer här om regeringsbeslutet: https://regeringen.se/pressmeddelanden/2021/09/restriktioner-tas-bort-men-covid-19-lagen-och-serveringslagen-forlangs/

Vi hälsar alla varmt välkomna till våra kyrkor och verksamheter.

Vi kommer nu att återgå till ordinarie bruk kring nattvard.

Borttagandet av restriktioner innebär också att vi nu åter kan hyra ut lokaler utan begränsningar gällande antal deltagare. Vi kommer självklart att se till att det finns möjlighet till handtvätt alternativt handsprit i våra lokaler

- Jag är glad att vi nu äntligen kan ses igen som förut och fira gudstjänst tillsammans, säger domprost Daniel Eklund.

Var firas nattvard?

Nattvard firas i ett antal av våra kyrkor. För information om nattvardsfirande kommande veckor se kalendern.