Svenska kyrkan Västerås

Svenska kyrkan Västerås Besöksadress: Domprostgården, V Kyrkogatan 3, 72215 Västerås Postadress: Svenska kyrkan Västerås, Box 5, 72103 Västerås Telefon: +46(21)814600 E-post till Svenska kyrkan Västerås

"Fri att förändra" – Reformationsåret 2017

Västerås står i centrum när Reformationsåret firas år 2017. Det är 500 år sedan Martin Luther spikade sina teser och startade en av historiens största omvälvningar.

2017 blir ett år om vad reformationen betyder för samhället idag och för framtiden i det nya Sverige. I fokus står reformationens historia och idéer, språkets betydelse och mångfalden som en del av våra rötter. Det är ett tillfälle att reflektera över vad det innebär att vara fri att förändra samhället och den egna trostraditionen – en kyrka öppen för samtiden, engagerad i samhället och buren av tro på en levande Gud.