Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Västerås Besöksadress: Domprostgården, V Kyrkogatan 3, 72215 Västerås Postadress: Svenska kyrkan Västerås, Box 5, 72103 Västerås Telefon:+46(21)814600 E-post till Svenska kyrkan Västerås

Giddefredag

Under fyra fredagar i vår gästas vi av olika musiker som delar med sig av sina tankar och sin favoritmusik.

Ramen är Sinnesrogudstjänsten, som börjar kl 18.30. Men kvällen startar med Tacobuffé från kl 17.

Sinnesrogudstjänsten i Gideonsbergskyrkan är en nära-livet-som-det-är-gudstjänst. Den innehåller mycket musik, som knyts ihop med sinnesrobönen och det som människor vill berätta ur deras liv; det sköra, svåra, starka, det som det kämpas med, det som får glädjen att komma.

Sven-Holger Rosenvinge

25 JANUARI SVEN-HOLGER ROSENVINGE MED VÄNNER

Tema Gränsöverskridning

En musikalisk afton i moll fylld av musikaliska gränsöverskridningar. Ett möte mellan det enkla och det svåra, sött och salt.

Sven-Holger Rosenvinge är musikern med ett högst ovanligt CV, en imponerade livshistoria och stor musikalisk talang. Han har hyllats i både in- och utrikes för unik sångröst, kryptiska texter och musikalisk fingertoppskänsla.

Sven-Holgers texter guidar oss i en värld som annars sällan beskrivs. Ett parallellt universum där försoning, hopp och förtvivlan mixas i en stor melankolisk gryta.

Detta är sånger som får dig att nynna, le och reflektera.

Niklas Erlandsson, piano
Jonathan Ekvall, slagverk
John Wikstrand, bas
Sven-Holger Rosenvinge, sång och gitarr

Annamaria Bergqvist och Ninna Ekstrand

22 FEBRUARI ANNAMARIA BERGQVIST OCH NINNA EKSTRAND

Tema Nåd

En sinnesrogudstjänst om nåd och att våga drömma även när livet inte blev som man tänkt.
Hur hanterar vi livet när drömmar går i kras?
Hur bemöter vi andra människor vars liv rasar?
Har vi nåd med oss själva och visar vid det mot andra?

Maria Agstam Häggkvist

39 MARS MARIA AGSTAM HÄGGKVIST

Tema Kraft

Jag hämtar Kraft ur musiken, både min egen och andras, ur min gudstro som funnits med mig från början men som jag ofta under mitt liv ifrågasatt och som ibland ändrar karaktär, ur dom relationer som omger mig, familjen, vänskapen och kärleken.

Jag kommer att spela och sjunga musik som kommit ur mig och som andra gjort.

Musik som ger Kraft.

The Grupp

26 APRIL THE GRUPP

Tema Livsmötet

"Vi tror inte att saker sker eller att människor kommer in i våra liv av endast slumpen. Vi tror att det alltid finns en mening, en läxa att lära eller en välsignelse.
Men varje möte och händelse är ett livsmöte."