Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Västerås Besöksadress: Domprostgården, V Kyrkogatan 3, 72215 Västerås Postadress: Svenska kyrkan Västerås, Box 5, 72103 Västerås Telefon:+46(21)814600 E-post till Svenska kyrkan Västerås

Barnens värd i domkyrkan

Tid: Söndagar kl 10-12.30 i samband med högmässan (ibland mässa även annan veckodag)
Plats: Västerås domkyrka
Församling: Västerås domkyrkoförsamling

Om uppdraget: Som barnens värd tar du hand om högmässans yngre besökare under ”Barnens tid”. Att möta upp och genomföra en slags söndagsskola under ca 30  minuter. Allt material är förberett och planerat i förväg av pedagog. I ”Barnens tid” får barnen lära mer och samtala om dagens bibelord och vara kreativa i ämnet.

Så här säger Helena, som är volontär som barnens värd :
- Det är roligt att ta hand om barnen i domkyrkan. Att jag får bidra till att barnen får uppleva högmässan på barns vis. Många har både kloka och kluriga frågor och för mig känns det jättefint att veta att jag har kunnat hjälpa dem på ett bra sätt.

Introduktion: Du kommer att få följa med pedagog på Barnens tid där vi tillsammans går igenom rutiner och sedan genomför lektionen, för att nästa gång genomföra Barnens tid själv.
Önskad erfarenhet: Gärna från arbete med barn i olika åldrar.
Särskilt krav: Ansvarsfull och god känsla för barn. Utdrag ur polisens brottsregister (lagkrav vid arbete med barn).

Vill du söka volontäruppdraget?
Kontakta Ingela Welén, pedagog Västerås domkyrka, 021-81 46 24, ingela.welen@svenskakyrkan.se
Sista ansökningsdag: 2019-12-31