Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Västerås Besöksadress: Domprostgården, V Kyrkogatan 3, 72215 Västerås Postadress: Svenska kyrkan Västerås, Box 5, 72103 Västerås Telefon:+46(21)814600 E-post till Svenska kyrkan Västerås

Musikhjälpen 2019

Den 9-15 december gick Musikhjälpen av stapeln i Västerås. Västerås levde upp och bidrog på många sätt med både värme och gemenskap under veckan. Här kan du läsa om Svenska kyrkan Västerås engagemang och bidrag i kampen mot sexuellt våld.

Årets upplaga av Musikhjälpen var den tolfte i ordningen sedan starten 2008. För varje år har publikens engagemang ökat – 2018 startades över 600 000 engagemang runt om i hela landet. Västerås levererade en toppnotering i sammanhanget med ett rekordstort engagemang - hela  642 309 stycken! Tillsammans skakade Sverige fram astronomiska 50 572 139 kr.

Hitta vår bössa på musikhjälpens hemsida

Bidragen till Musikhjälpen kan bland annat gå till fysisk och psykisk vård för överlevare, till hjälp att driva rättsprocesser och möjlighet till utbildning för att undvika en framtid i fattigdom och utsatthet. Pengarna kan även gå till att skapa säkra platser i osäkra miljöer, till exempel belysning och lås på toaletter i flyktingläger. En viktig del är också att stötta det förebyggande arbetet för att förändra de negativa normer och attityder som ligger till grund för sexuellt våld. Hjälp till med en gåva!

Till bössan

Svenska kyrkan Västerås närvarade i ett av 15 tält på Sigmatorget under hela veckan, 10-15 december. Hela veckan såldes bl.a. kaffe och varm choklad, specialdesignade stickade alster, ljuständning för det sexuella våldets offer, och gula fina ”Tillsammans”-mössor. För varje såld mössa skänktes en varm ny mössa till en hemlös/utsatt genom Stadsmissionen. Medarbetare och frivilliga krafter skapade tillsammans en fantastisk närvaro under hela Musikhjälpenveckan, med olika utmaningar och aktiviteter, som bidragit till insamlingen.
Den digitala bössan stannade den 15 december på hela 195.755 kr.

INSAMLINGEN

Den stora donationen redan i oktober stod Hökåsens klädbytardagar för, då hela 100.000 kr skänktes till Svenska kyrkan Västerås digitala insamlingsbössa.
Pastoratets anställda utmanade varandra att skänka en slant per jobbkaffe, vilket gjorde alla uppmärksamma på mängden kaffedrickande, och hur lätt många bäckar små faktiskt blir till en stor å!

Genom ett antal auktioner på Tradera har Svenska kyrkan Västerås också bidragit med följande:

• En Midnattsvigsel i domkyrkan, fredag 13 dec kl 24, inkl allt! (65.500 kr)
    Samarbete mellan Västerås City och aktörer runtom i hela staden
  • Regnbågsfilt av Norra områdets församlingar (8.200 kr)
  • Weekendpaket för två på Finnåkers kursgård (4.500 kr)
  • Weekendpaket för två på Rättviks Stiftsgård (3.550 kr)
  • Orgellektion på domkyrkans stora orgel (3.300 kr)
  • Unika vantar med Musikhjälpen mönster (375 kr)
  • Skyddsängel av pärlor (5.000 kr)
    Tillverkad av Annica och Oskar Lässman och ungdomarna i Norrbo församling.

Sammantaget kan man uppskatta Svenska kyrkan Västerås insamling till ca 300.000 kr.

närvaro i buren

Svenska kyrkan Västerås körer Epos och Veni Vidi Canti har under veckan gästat glasburen på Stora torget. Epos körade till Molly Hammar och Veni Vidi Canti lussade med Linnea Henriksson. Brudparet som vann auktionen på Tradera blev också inbjudna till buren efter vigseln.