Kyrkoval 2021

I den demokratiska kyrkan är det viktigt att allas röster hörs. Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan och då kan alla medlemmar som är 16 år och äldre rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras.

Vart fjärde år är det Kyrkoval och då har du som medlem möjlighet att påverka hur Svenska kyrkan ska styras.

Här hittar du information om hur och var du röstar och övergripande information om nomineringsgrupper och kandidater i valet. Valresultatet kommer också att publiceras här.

Du kan också läsa mer här om vad du bidrar till som medlem - och ansöka om medlemskap om du vill bli medlem.

Att rösta i kyrkovalet går till på samma sätt i hela landet. Här kan du läsa mer och få fördjupande information om valet 2021.