Svenska kyrkan Västerås

Svenska kyrkan Västerås Besöksadress: Domprostgården, V Kyrkogatan 3, 72215 Västerås Postadress: Svenska kyrkan Västerås, Box 5, 72103 Västerås Telefon: +46(21)814600 E-post till Svenska kyrkan Västerås

Kyrkloppet 2017

9 september kl 15 går startskottet för det unika välgörenhetsloppet för första gången. Banan snitslar sig genom flertalet kyrkor och intäkterna går till Västerås Stadsmissions arbete. Följ med och spring med hjärtat! OBS! Efteranmälan under dagen för loppet.

OM LOPPET

Kyrkloppet är ett välgörenhetslopp som sker i samarbete mellan Svenska kyrkan Västerås, Västerås stadsmission och Västerås friidrottsklubb och anordnas för första gången 9 september 2017. Loppet består av två distanser varav det längre (14 km) löper genom tre kyrkor - Tomaskyrkan, Gideonsbergskyrkan och Viksängskyrkan - med målgång i Västerås domkyrka. Det kortare startar i Viksängskyrkan med målgång i Västerås domkyrka. Startskottet för båda distanserna går kl 15.

Anmälningsavgift
Vuxen 200 kr, barn/ungdom upp till 18 år gratis. 150 kr av deltagaravgiften går direkt till Västerås stadsmissions verksamhet.

Distanser
Kyrkloppet har två distanser, 14 km och 5 km. Startskottet går kl 15 för båda loppen. Det långa loppet startar vid Västerås domkyrka och går till och genom Gideonsbergskyrkan, Tomaskyrkan, Viksängskyrkan med mål i domkyrkan. För denna distans gäller enbart löpning, undantaget i kyrkorna, där det är gåzon.

Det kortare loppet startar vid Viksängskyrkan och går i mål i domkyrkan. På denna distans kan du välja att löpa eller promenera.

Du som deltar bör vara på plats senast kl 14.30.
Sista dag för anmälan har passerat.
OBS! Du har den 9 september mellan kl 13-14.30 möjligheten att efteranmäla dig på plats vid respektive startområde; Västerås domkyrka och Viksängskyrkan. Endast swishbetalning!

VIKTIG INFO:

• Båda distanserna är öppna för vuxna, ungdomar och barn
  • Sista anmälningsdag 25 augusti
  • Loppet är anpassat även för barnvagnar och rullstolar. Dock förekommer en del trottoarkanter, en kortare grusväg och små trösklar.
  • Barnvagnar, rullstolar och stavgångare startar sist i ledet
  • Inga hundar är tillåtna
  • I kyrkorna är det gåzoner
  • Nummerlappar hämtas på Stadsmissionens secondhandbutik på Erikslund lördagen 2 sept kl 10-15 och onsdagen 6 sept kl 16-18.
  •  För att anmälan ska vara giltig och nummerlapp kunna hämtas, behöver både en anmälan och en inbetalning göras
  • Deltagande i loppet sker på egen risk
  • Det finns ingen plats att förvara värdesaker eller andra personliga saker vid start eller mål
  • Det finns inte möjlighet att parkera i direkt anslutning till start och mål