Klädbytardagarna i Önsta är inställda

Det blir inga Klädbytardagar den 28-29 mars 2020. Kanske dyker dom upp lite senare i vår.

Genom att lämna och handla kläder bidrar du till en bättre miljö och ger pengar till några av världens utsatta. Du gör skillnad för andra samtidigt som du tjänar en slant.

Klädbytardagarna är ett tillfälle att handla barnkläder. Av försäljningsintäkterna går 50 procent till den som lämnar in och 50 procent går till diakonal verksamhet i Västerås och till vårt insamlingsprojekt för mentormammor i Afrika. Projektet sker genom Act Svenska kyrkan med "90-konto".

Vi tar emot och säljer barnkläder, upp till storlek 170 samt barnskor.
Vi tar emot kontant betalning och Swish.

Hur du gör för att sälja kläder kan du läsa längre ned
Vi öppnar anmälan den 2/3 kl 10. Alla gamla inloggningar kommer tas bort så även om du skapat inloggning tidigare år behöver du registrera en ny.

När är klädbytardagarna?
Fredag ? kl 13-19 inlämning (bara öppet för dem som fått koder).
Lördag ? kl 10-16 försäljning.
Söndag ? kl 10 -16 försäljning. Halva priset.

På lördagen och söndagen är det öppet för alla och vi säljer det som kommit in. Det finns mycket att välja på och oftast väldigt bra och låga priser! På söndagen halverar vi priset på allt, så då blir det ännu billigare. Under tiden som vi säljer kläder finns också möjlighet att köpa sig enkelt fika.

Vad händer med det som inte blivit sålt?
Kvarvarande saker lämnas på måndagen till Västerås stadsmission, TGVS (Tillsammans gör vi skillnad), Frälsningsarmén och diakonernas verksamhet i Västerås.

Vill du hjälpa till att organisera klädbytardagarna?
Det här är ett tillfälle då vi behöver hjälp av många frivilliga. Hör av dig om du är intresserad av att göra en insats - både för miljön och för din medmänniska. Utan frivilliga kan vi inte genomföra detta arrangemang.

Mia Söderberg, 021-40 41 15. Skicka e-post till Mia.

FÖR DIG SOM VILL SÄLJA PÅ KLÄDBYTARDAGARNA:
Skapa konto/aktivera konto
Börja med att skapa ett konto på vår anmälningssida.  Den hittar du HÄR
OBS Anmälan öppnar den 2/3 kl 10 (all tidigare registrering raderas). Där får du skapa din egen inloggning och får en fyrsiffrig kod av systemet.
Observera att även om du skapat inloggning tidigare år måste du skapa ett nytt.

Koden
Du märker (skriv tydligt) alla dina kläder med den koden du fått när du anmält dig och skriver ett pris som du väljer själv. Tänk på att lappen ska sitta ordentligt fast, använd inte nålar eller häftklammer utan gärna klisterlappar eller frystejp. Det går även att knyta fast med ett snöre en lapp med kod och pris.

Faller lappen trots allt av, eller om plagget är omärkt, gör vi upp ett pris med köparen och hela summan går då till hjälpverksamheten. Tänk på att vi halverar priset på söndagen och avrundar uppåt till förmån för välgörenhetsprojektet.

Inlämning
Inlämning sker på fredagen. Du börjar med att anmäla dig i kassan sedan sorterar du och lägger själv upp dina kläder på angiven plats i kyrkans lokaler. De som lämnar in kläder får också handla på fredagen. Naturligtvis ska allt du lämnar in vara helt och rent! Vi plockar bort kläder som är smutsiga eller trasiga. Tänk på att lämna in i det skick som du själv vill handla.

Osålda kläder och skor
Du får, om du vill, komma och hämta det som inte blivit sålt. Strax innan stängning på både lördagen och söndagen. Men du får själv leta reda på dina kläder. Informera i kassan att du kommer och hämtar dina egna varor, och visa upp dina varor/koder i kassan.

När hämtar man pengarna - och hur mycket får man?
50 procent av den totala försäljningssumman får du som lämnar in kläder. Resterande 50 procent går till vår hjälpverksamhet, bland annat till församlingens projekt för mentormammorna i Afrika.

Du kan följa din försäljning på din anmälningssida. Har du fått något sålt kan du antingen hämta pengarna i kyrkan eller få dem swishade.

I båda fallen sker det någon vecka efter arrangemanget. Vi återkommer med datum. Ta med din legitimation när du hämtar ut pengarna. Kan du inte själv komma så skicka en vän eller anhörig, men de måste visa sin legitimation och kunna din kod för att få ut pengarna.
Pengar som inte har hämtats ut skänker vi till hjälpverksamheten.

Vill du ha pengarna swishade anmäl detta i kassan när du kommer på fredagen och se till att vi har rätt swishnummer.