Foto: Magnus Aronson

Svenska kyrkan <3 Pride

För Svenska kyrkan Västerås är det en självklarhet att vara en aktiv del av Västerås Pride!

Varför ska man engagera sig i Pride? Jo, för att visa stöd för ett samhälle där alla människor får vara precis som de vill vara och mötas med respekt.

I år firas inte Prideveckan som vanligt men vi vill ändå lyfta kärleken! Därför genomför vi drop in-vigsel och dop som vanligt fast lite senare i sommar - dock med förbokning i år. <3!

hämta en ”kärleksknapp”

Pinsen med budskapet ”Störst av allt är kärleken” är gratis. Pinsen kan du hämta  i samband med Prideveckan i Västerås domkyrka, Mikaeli, Irsta, Viksäng, Önsta Gryta, Paletten, Gideonsberg och Tomas.

Utanför Västerås domkyrka hissas Regnbågsflaggan flera gånger varje år, bl a i samband med Pride.
Här kan du läsa biskop Åke Bonniers text, om varför det är viktigt för oss som kyrka att stå upp för mångfalden.