Svenska kyrkan Västerås

Svenska kyrkan Västerås Besöksadress: Domprostgården, V Kyrkogatan 3, 72215 Västerås Postadress: Svenska kyrkan Västerås, Box 5, 72103 Västerås Telefon: +46(21)814600 E-post till Svenska kyrkan Västerås Webbplats

Barnfestival med drop in-dop

Under Västerås barnfestival slår domkyrkan upp portarna för dop utan föranmälan. Kom som ni är. Små såväl som stora kan få ett stämningsfullt dop utan stora förberedelser. Utanför domkyrkan är det festivalstämning med aktiviteter som åsneridning, hoppborg och tipspromenad.

20 maj 2017 kl 11-16,  i samband med Västerås Barnfestival

Drop in-dop kl 13-15. Anmälan sker på plats. Kyrkan ordnar med både präst, musik och fika. Innan dopet har man ett kort dopsamtal. Medtag legitimation för den som ska döpas/samtliga vårdnadshavare.
Den döpte med familj bjuds efteråt på fika. Släkt & vänner fikar för 20 kr/person eller 40 kr/familj. Barn 0-18 år fikar gratis.

Drop in-vigsel kl 13-15. Medtag legitimation, ring/ringar och intyg om hindersprövning.
De vigda, inklusive eventuella barn, bjuds efteråt på fika. Släkt & vänner fikar för 20 kr/peron eller 40 kr/familj.

Utanför kyrkan:
Åsneridning, klappa kaninen & titta på hönorna kl 11-12 och 13-15.
Hoppborg, fiskdamm & tipspromenad kl 11-16.

I kyrkan:
Upptäcktsfärd med "spårhunden" och ficklampa.