Värö-Stråvalla församling Besöks- och postadress: Värö 17, 43265 Väröbacka Telefon: +46(340)660010 E-post till Värö-Stråvalla församling

VI SÖKER VIKARIERANDE PRÄST (100 %)

Värö-Stråvalla församling söker vikarierande komminister

VI SÖKER VIKARIERANDE PRÄST (100 %)

NÅGRA ORD OM FÖRSAMLINGEN:

Värö-Stråvalla församling ligger vackert vid kusten i Varbergs kontrakt, ca 6 mil söder om Göteborg. Vi har tre kyrkor, ca 4 000 tillhöriga och ett rikt gudstjänstliv. Vi ser en inflyttningstrend och andas framtidstro.

Värö-Stråvalla församling är präglat av sin historia med bland annat jordbruk och fiske samt de två stora industrierna Södra skogsägarna och Vattenfall. Det bor 5005 personer i församlingen (varav 77 % är tillhöriga enligt 2014 års statistik). I Värö-Stråvalla församling finns det många barnfamiljer. Ungefär var fjärde församlingsbo är under 20 år. Det finns två grundskolor i församlingen.

Vår värdegrund

Värö-Stråvalla församling ska vara både kristuscentrerad och utåtriktad. Vi ska vara inkluderande och välkomnande för både människors erfarenheter och för mänsklig mångfald. Vi tar Bibeln på allvar, och tolkar den i ljuset av vår erfarenhet, tradition och samtid.

Vår färdriktning

·          Vi arbetar för att fler i församlingen ska bli delaktiga i kyrkans grundläggande uppgift

·          Vi arbetar för att församlingens verksamheter ska präglas av Guds omsorg om hela skapelsen

·          Vi strävar efter att församlingen ska kommunicera på ett kreativt och relevant sätt så att budskapet också är tillgängligt för kyrk-ovana människor

Sist men inte minst
Vi har ett rikt gudstjänstliv, god stämning i personalen och förtroendevalda som är måna om sin församling och personal. Nu söker vi dig som…

·         Tillsammans med andra vill vara med och utveckla församlingsgemenskaper

·         Kan förena kyrkans tusenåriga tradition med dagens livssituation

·         Vill leda genom att utrusta frivilliga och ta vara på deras gåvor

·         Är en lagspelare med självklar vilja att samarbeta med andra, ideella och anställda, och ser din roll i helheten

·         Är trygg i dig själv, öppen och flexibel

·         Har goda erfarenheter och idéer kring församlingsutveckling

VAD INNEBÄR TJÄNSTEN?

I tjänsten kommer du att vara med, driva och utveckla vuxenundervisningen i församlingen. Tjänsten innefattar även ”sedvanliga prästerliga uppgifter”.

Körkort erfordras. Arbetstiden är förlagd på dag- och kvällstid. I tjänsten ingår självklart helgtjänstgöring.

Då arbetet innebär kontakt med barn och ungdomar kommer arbetsgivaren begära utdrag ur belastningsregistret av slutkandidaten.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet/Arbetstid: Vikariat 100%, 11 månader med eventuell möjlighet till förlängning

Lön: Månadslön

Arbetsgivare: Värö-Stråvalla församling

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta kyrkoherde Rasmus Lindén (0340-669853 eller Rasmus Lindén)

Vi tar emot ansökan via mejl eller brev. Varmt välkommen med din ansökan och ditt löneanspråk!

ADRESS

Värö Stråvalla församling