Med anledning av coronaviruset

Värö-Stråvalla församling följer utvecklingen och anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer.

(Uppdaterad 29 april)

Verksamheten inom Svenska kyrkan i Värö-Stråvalla anpassas efter den information vi får genom Folkhälsomyndighetens rekommendationer (extern länk).

Svenska kyrkan i Värö-Stråvalla vill hantera läget klokt och balanserat efter de förutsättningar som finns. Vi vill inte vara orsaken till smittspridning samtidigt som vi vill finnas där för alla. Ambitionen är att upprätthålla det grundläggande så långt det är möjligt, men vi kommer att behöva fördela våra resurser på ett annat sätt.

Vi behöver kunna fira gudstjänst och möta människors oro. Sättet vi gör det på anpassar vi efter situationen. Vi fortsätter att erbjuda sjukkommunion.

Verksamheter som är igång som vanligt:

Kyrkis - terminasvslutning 19 maj

Miniorer

Juniorer

Kompisklubben

Konfirmander

Ungdomsgruppen (från och med 6 maj)

ÖPPNA KYRKOR

Kyrkorna i Värö, Bua och Stråvalla är öppna på vardagar 9-18. I Värö kyrka samlas vi till bön 11:45 varje vardag. Då finns det också möjlighet att få tag på någon i personalen för att samtala eller andra frågor.

Gudstjänster

Vi fortsätter att fira gudstjänster, dock blir det ingen nattvard. Om Ni vill fira nattvard så firar vi en enklare mässa på torsdagar kl. 11:45 i Värö kyrka.

Från och med 1 maj är alla gudstjänster i Värö kyrka.

Kyrkliga handlingar (Dop, Vigsel och begravning)

Då Värö kyrka är en stor (och vacker) kyrka är det lättare att hålla social distansering där. Därför håller vi i största möjliga mån alla kyrkliga handlingar i just Värö kyrka.

VERKSAMHETER SOM BERÖRS

Värö-Stråvalla församling har beslutat att ställa in följande verksamheter tills vidare. Därefter tas det nya beslut efter hur situationen i landet ser ut just då.

* Promenadgruppen Men gå gärna en promenad enskilt och njut av Guds skapelse.

* Språkcaféet

* Värö kyrkokör, Buakören, Gospel voices

* Måndagsträffen

* Daglediga

* Sopplunch

* Kyrkkaffen

Andakter och gudstjänster på Limagården är inställda. Sjukkommunion och i vissa lägen samtal till exempel inför döden genomförs i samråd med respektive boende.
Innan du besöker oss, kontrollera i kalendern (länk) så att aktiviteten genomförs.

DU SOM BESÖKARE

Det finns några saker du som besökare kan tänka på för att undvika att sprida smitta.

Som alltid i influensatider är rekommendationen att vara noga med handhygienen.

Måste du nysa eller hosta, gör det i armvecket eller i en pappersnäsduk. Känner du dig sjuk, stanna hemma.

MATHANTERING

Du som hyr våra lokaler har själv ansvar för din verksamhet/servering.

HAR DU FRÅGOR ELLER KÄNNER DIG OROLIG?

Om du är sjuk ska du vända dig till sjukvården via 1177 (extern länk) och följa de anvisningar du får.

Om du vill dela din oro eller funderingar med någon, är du välkommen att ringa oss, 0340-66 00 10,  Fråga efter en präst eller diakon.

Annan tid kan du kontakta Jourhavande präst (extern länk).

Om du har frågor om coronaviruset kan du läsa på Krisinformation.se eller ringa 113 13, dygnet runt.

TACK!
Eftersom detta är en ny sorts influensavirus saknar vi den immunitet som i vanliga fall skyddar oss mer. Vissa grupper är särskilt utsatta, till exempel de som är äldre och de med andra sjukdomar i grunden.

Tack för att du gör det du kan för att undvika att vi utsätter varandra för smitta!