Värnamo pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 17, 33131 Värnamo Postadress: BOX 624, 33126 VÄRNAMO Telefon:+46(370)300400 E-post till Värnamo pastorat

Upplevelsekonsert i Värnamo kyrka

Yttre Bodane är en trio som består av Vendela Tegerstrand på sång, Axel Karlsson på piano och Sebastian Jonsson på saxofon. Under Värnamodagarna tolkar de George Riedel vid den traditionsenliga upplevelsekonserten i Värnamo kyrka.

”Du ska inte tro det blir sommar”

En konsert med sånger av en av vår tids mest skapande kompositörer som når över generationer med sin medverkan i såväl Jan Johanssons ”Jazz på svenska”, som i hans tonsättningar av Astrid Lindgrens tidlösa visor. Sånger som handlar om både lek och allvar, liv och död – och som fortsätter tala oavsett hur vuxen man blivit på senare dagar.

Yttre Bodane består av Vendela Tegerstrand på sång, Axel Karlsson på piano/rhodes och Sebastian Jonsson på sopran-, altsaxofon och klarinett. Trion bildades 2016 och har genomfört två mycket uppskattade sommarturnéer. Uppskattade för musik och ton inte minst, men även för berättandet mellan låtarna och en varm och nära publikkontakt. Inför 2019 har sättningen förnyats med Sebastian Jonsson som tillsammans med Vendela Tegerstrand studerar jazz på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Fredagen den 23 augusti kl 21.00 i Värnamo kyrka