Värnamo pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 17, 33131 Värnamo Postadress: BOX 624, 33126 VÄRNAMO Telefon: +46(370)300400 E-post till Värnamo pastorat

Pelarsalen - meningsfull sysselsättning

Svenska kyrkan i Värnamo vill bidra till att människor ges en meningsfull sysselsättning. Det gör vi genom Pelarsalen. Här får människor möjlighet att växa och utvecklas, utifrån sina egna förutsättningar och behov. Just nu får 37 personer en meningsfull sysselsättning här.

Frihet & struktur

Inom verksamheten finns bland annat bageri, butik, verkstad, secondhand och trädgård. Målet med verksamheten är att fler människor ska få möjlighet att, utifrån sina egna förutsättningar, växa och återgå till den reguljära arbetsmarknaden. Därför är vi måna om ett gott samarbete med exempelvis Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

I Pelarsalen finns nya svenskar, långtidsarbetslösa, sjukskrivna, praktikanter och arbetstränande. Vi bär olika ryggsäckar men har alla något unikt att tillföra - alla behövs och vi berikar varandra!

Vi tror på kombinationen av arbete och vila, av engagemang och reflektion, av anpassning och struktur. Vi tar vara på din förmåga, hjälper att stärka och utveckla. I enskilda samtal och i grupp får du hjälp att hantera livets hinder, utmaningar och möjligheter. Du får tid och utrymme att växa och vara, men också att bygga, odla, växa och skapa.

Eftersom Pelarsalen rymmer en stor bredd av möjliga sysselsättningar - allt från cykelreparation till försäljning av Fairtrade-choklad - så kan vi hitta en uppgift som du klarar av och som du kan utvecklas i. Tillsammans med exempelvis handläggare gör vi en plan och en uppföljning.

Möjligheter

I det konkreta och påtagliga - att så ett frö, virka en hatt, baka ett bröd eller bygga en fågelholk - ser vi hur människor växer. När möjlighet till samtal och anpassning finns, klarar många långt mer än de själva trott. Vi strävar efter att vårda och värna både kroppen och själen.

Här finns:

• Bageri/kök