Värnamo pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 17, 33131 Värnamo Postadress: BOX 624, 33126 VÄRNAMO Telefon: +46(370)300400 E-post till Värnamo pastorat

Information om gåvan till diakonin, från Alice Conradson

Den 7 mars förra året avled Alice Conradsson från Hjälshammar.
I sitt testamente hade hon skrivit att hela sitt kvarlåtenskap skulle skänkas till Svenska kyrkan i Värnamo.
Pengarna ska enligt testamentet specifikt användas till församlingens diakonala arbete, bland annat med inriktning på besöksverksamhet bland äldre, sjuka och ensamma i hemmen, på vårdhem och på sjukhus.
Pengarna är öronmärkta för att lindra ensamhet och möta människor som lider av sjukdom, står det i testamentet.

Denna gåva gör det möjligt för Värnamo pastorat att under våren inrätta en helt ny tjänst. Tjänsten kommer bland annat arbeta med att utveckla vår närvaro på särskilda boenden och samordna ideella besöksgrupper.

Här kan du läsa vad Värnamo nyheter skrev 8/1 2018.

Och här ur Värnmo.nu 5/1 2018

Och här ur Dagen 8/1 2018