Kyrkogårdsarbetare och krematorietekniker

Kyrkogårdsarbetare & Krematorietekniker 100%

Värnamo Pastorat söker två kollegor! Kyrkogårdsarbetare & Kyrkogårdsarbetare med inriktning mot Driftteknik/Krematorieteknik

Vi söker personal till två tjänster, kyrkogårdsarbetare och kyrkogårdsarbetare/krematorietekniker som lämnar arbetet nu till våren på grund av pension.

Värnamo pastorat driver på uppdrag av staten begravningsverksamheten i Värnamo, Fryele och Nydala. Vårt uppdrag är att serva allmänheten med gravplatser och kremationer, vi har även ansvar för skötsel av kyrkogårdar. Inom vårt förvaltningsområde finns fyra kyrkogårdar, två i Värnamo och två på landet i Fryele och Nydala. Krematoriet finns på Norra Kyrkogården i Värnamo det ligger i fräscha lokaler och har en modern MITAB-ugn. Inom begravningsverksamheten arbetar 12 personer och under växtsäsongen ytterligare 5 personer.

-Som Kyrkogårdsarbetare är det huvudsakligen arbete med kyrkogårdsskötsel såsom gravskötsel, gräsklippning och skötsel av blommor och växter. Utöver detta förekommer även underhållsarbeten och ibland anläggningsarbeten, det ger ett mycket varierat arbete.
-Som Krematorietekniker ingår du i ett team med fyra krematörer och arbetet i krematoriet varvas med övriga kyrkogårdsarbeten vilket ger ett mycket omväxlande arbete.
Vintertid kan schemalagd snöberedskap komma att ingå på helger vilket innebär att bosättning på orten är en fördel. Tjänsterna är på heltid och tillsvidare. Provanställning tillämpas.

Kvalifikationer:

För kyrkogårdsarbete skall du ha en god grön kompetens och en trädgårdsutbildning eller motsvarande. B-körkort är ett krav. BE-kort, förarbevis för grävmaskin samt truckkort ses som meriterande.

För arbete i krematoriet söker vi dig som har utbildning i driftteknik eller motsvarande teknisk utbildning. Du har datorvana, stort intresse för teknik och en förmåga att förstå förbrännings- och rökgasreningsprocesser. B-körkort är ett krav. Pannskötarutbildning, trädgårdsutbildning, BE-kort, förarbevis för grävmaskin samt truckkort ses som meriterande.

Arbetet i båda tjänsterna kan vara ansträngande och du bör ha god fysik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper:

Noggrannhet och stabilitet är viktigt. Du behöver även ha förmågan att samarbeta samt bemöta människor i en svår livssituation.

Sista ansökningsdag:

Urval sker löpande och tjänsterna tillsätts enligt överenskommelse - Ange vilken tjänst du söker.

Skicka din ansökan till varnamo.pastorat@svenskakyrkan.se

Kontakt:

Tobias Munkholm Kyrkogård- & fastighetschef 0370–300 472,

Per-Olof Mörck Lagbas och Krematorieansvarig 0370-300 473

och Stefan Josefsson fackligt lokalt ombud Kommunal 070-305 30 17

Expeditionen är öppen

Välkommen att besöka oss.
Du når oss även på telefon under dessa tider.

Har du bokat tid med någon i personalen så kan du ta kontakt direkt med vederbörande via vår kontaktsida.

Måndag 10.00 - 12.00
Tisdag 10.00 - 12.00
Stängt
Fredag 10.00 - 12.00

Utöver dessa tider svarar vi i telefon i den mån vi kan.

Telefon: 0370-30 04 00
E-post: varnamo.pastorat@svenskakyrkan.se
varnamo.pastorat(@)svenskakyrkan.se
Besöksadress: Kyrkogatan 17, Värnamo
Postadress: Box 624, 331 26 Värnamo
Fax: 0370-155 25

Vid akut kris, som vid arbetsplatsolyckor: Ring 112.
Då kopplas POSOM in vid behov.