Konfirmation 2020/2021

Allt du behöver veta om konfirmation 2020/2021, alternativ och anmälan! Att bli vuxen handlar en hel del om att överväga, pröva, göra val, ta ställning. Konfirmation handlar också mycket om att fundera, överväga och pröva. Tillsammans tar vi tag i de stora frågorna: Finns Gud? Om Gud finns, varför lider människor? Vem kan jag lita på? Men vi har också roligt! Fyll i formuläret längst ner på sidan för att anmäla dig!

Att konfirmera sig är en möjlighet att lära känna nya människor, göra roliga saker och fundera över de stora frågorna i livet. Vad är viktigt för mig? Kan jag alltid vara mig själv? Varför finns ondska? Vem är Gud? Här blir du sedd och tagen på allvar och får ha roligt tillsammans med dina vänner, både nya och gamla.

Konfirmandtidens höjdpunkt och avslutning är konfirmationsgudstjänsten då vi tillsammans får möjlighet att fira. Ordet konfirmation betyder ”bekräftelse” och det som bekräftas i konfirmationen är dopet. Är du inte döpt så kan du döpas under konfirmationstiden.

kom och träffa oss!

Under normala omständigheter brukar vi ha en träff i maj, men Corona gör att vi tvingas ställa om och därför ses vi istället torsdagen den 27 augusti. Då har du och din/dina föräldrar möjlighet att träffa oss ledare, få mer information, ställa frågor och testa vad konfirmation i Svenska kyrkan egentligen innebär. Vi ses kl 18.00 i församlingshemmet, Kyrkogatan 17 i Värnamo. Välkommen!

Vi svarar väldigt gärna på frågor redan nu. Vi finns tillgängliga på telefon och mail, men vi har också möjlighet att träffas för enskilda möten.

HUR ÄR ÅRET UPPLAGT?
Konfan startar torsdagen den 10 september i församlingshemmet, då ses vi klockan 16-18 i församlingshemmet på Kyrkogatan 17. Vill man som förälder ställa frågor om konfirmationen finns vi ledare på plats även efter klockan 18.

Under året kommer gruppen träffas i församlingshemmet mellan kl 16 -18 ungefär tre torsdagar i månaden. Vi brukar börja med fika drop-in fika mellan kl 16 -16.30. Konfirmanderna kommer också ses några söndagar per termin för att fira gudstjänst tillsammans.

Konfirmanderna åker på två läger. Ett lärakänna-läger på hösten (preliminärt sista helgen i septemper). Under våren kommer vi också följa med fartyget Shalom och ha ett avslutande läger under en helg. Ibland kan man av olika anledningar känna sig obekväm med att åka på läger. Hör av er så hittar vi oftast en lösning tillsammans. Vi löser detta :)

Under påsklovet 2021 kommer vi ordna med en skidresa till fjällen. Vi gör den för konfirmanderna, men den är frivillig att följa med på. Detaljerna är i nuläget inte spikade, men troligtvis åker vi i början av påsklovet och är tillbaka på skärtorsdagen. Preliminärt resmål är Idre. Resan är gratis om du är konfirmand hos oss. Vi avslutar året med en högtidlig konfirmationsgudstjänst i Värnamo kyrka 29 maj.

KOSTNAD? Att konfirmera sig i Svenska Kyrkan är helt gratis. Det inkluderar både våra läger och den frivilliga skidresan till fjällen.

Kontakt vid frågor

David Lindén, församlingsassistent
Tfn: 0370-30 04 11
E-post: david.linden@svenskakyrkan.se

konfirmand med särskilda behov?

Kontakta diakon Ulrika Peterson för mer information!
Tfn: 0370-30 04 33
E-post: ulrika.peterson@svenskakyrkan.se

Anmälan

Fyll i formuläret för att anmäla dig. Sista anmälningsdag är 31 augusti. Men anmäl dig gärna tidigare då det hjälper oss i vår planering. Om du, av någon anledning, inte kan/vill fylla i uppgifterna nedan kan du kontakta David Lindén.

Har du anmält dig så kommer du får en inbjudan på posten några veckor innan vi startar.

Välkommen!

För att du ska kunna delta i konfirmandverksamheten behöver vi spara och hantera ovanstående personuppgifter. Vi hanterar personuppgifter enligt gällande integritetslagstiftning och den rättsliga grunden här är berättigat intresse. Dessa uppgifter sparas tills konfirmationsläsningen och efterarbetet är avslutat. Uppgifter om konfirmationen bevaras i kyrkoböckerna. De uppgifter vi behandlar om dig kommer inte att säljas vidare och delas inte utanför Svenska kyrkan och för verksamheten nödvändiga samarbetspartner, t.ex. lägergårdar, om inte vi är skyldiga att göra så enligt lag. Vi överför aldrig uppgifter till ett land utanför EU. Personuppgiftsansvarig är Värnamo pastorat, Box 624, 331 26 Värnamo. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på varnamo.pastorat@svenskakyrkan.se eller 0370-30 04 00. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att framföra dem till tillsynsmyndigheten Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten.