Värnamo pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 17, 33131 Värnamo Postadress: BOX 624, 33126 VÄRNAMO Telefon:+46(370)300400 E-post till Värnamo pastorat

Konfa 2019/2020

Allt du behöver veta om konfirmation 2019/2020, alternativ och anmälan! Att bli vuxen handlar en hel del om att överväga, pröva, göra val, ta ställning. Konfirmation handlar också mycket om att fundera, överväga och pröva. Tillsammans tar vi tag i de stora frågorna: Finns Gud? Om Gud finns, varför lider människor? Vem kan jag lita på? Men vi har också roligt! Fyll i formuläret längst ner på sidan för att anmäla dig!

Att konfirmera sig är en möjlighet att lära känna nya människor, göra roliga saker och fundera över de stora frågorna i livet. Vad är viktigt för mig? Kan jag alltid vara mig själv? Varför finns ondska? Vem är Gud? Här blir du sedd och tagen på allvar och får ha roligt tillsammans med dina vänner, både nya och gamla.

Konfirmandtidens höjdpunkt och avslutning är konfirmationsgudstjänsten då vi tillsammans får möjlighet att fira. Ordet konfirmation betyder ”bekräftelse” och det som bekräftas i konfirmationen är dopet. Är du inte döpt så kan du döpas under konfirmationstiden.

KOM OCH TRÄFFA OSS!

Tisdagen den 14 maj har du och din/dina föräldrar möjlighet att träffa oss ledare, få mer information, ställa frågor och testa vad konfirmation i Svenska kyrkan egentligen innebär. Vi ses kl 18.00 i församlingshemmet, Kyrkogatan 17 i Värnamo. Välkommen!

HUR ÄR ÅRET UPPLAGT?

Konfan startar torsdagen den 5 september i församlingshemmet. Första gången är föräldrarna också välkomna på en föräldraträff och därför samlas vi till kl 18 vid detta tillfälle.

Under året kommer gruppen träffas i församlingshemmet mellan kl 16 -18 ungefär tre torsdagar i månaden. Vi brukar börja med fika drop-in fika mellan kl 16 -16.30. Konfirmanderna kommer också ses några söndagar per termin för att fira gudstjänst tillsammans.

Konfirmanderna åker på två läger. Ett lärakänna-läger på hösten 2019 (preliminärt sista helgen i septemper). Under våren 2020 kommer vi också följa med fartyget Shalom och ha ett avslutande läger under en helg. Ibland kan man av olika anledningar känna sig obekväm med att åka på läger. Hör av er så hittar vi oftast en lösning tillsammans. Vi löser detta!

Under påsklovet 2020 kommer vi ordna med en skidresa till fjällen. Vi gör den för konfirmanderna, men den är frivillig att följa med på. Detaljerna är i nuläget inte spikade, men troligtvis åker vi i början av påsklovet och är tillbaka på skärtorsdagen. Preliminärt resmål är Vemdalen. Resan är gratis om du är konfirmand hos oss.

Vi avslutar året med en högtidlig konfirmationsgudstjänst i Värnamo kyrka 30 maj.

Om det finns ett intresse så kan vi även ordna med en sommarkonfa. Då ersätts torsdagsträffarna med några veckors intensivkonfa under sommarlovet. Antingen i början eller slutet av sommaren. I övrigt är upplägget detsamma. Meddela i anmälningsformuläret om intresse finns.

KOSTNAD?

Att konfirmera sig i Svenska Kyrkan är helt gratis. Det inkluderar både våra läger och den frivilliga skidresan till fjällen.

Har du frågor? Hör gärna av dig!

David Lindén

Värnamo pastorat

Församlingsassistent

Konfirmand med särskild behov? Ta kontakt med

Ulrika Petersson

Värnamo pastorat

Anmälan

Fyll i formuläret för att anmäla dig. Sista anmälningsdag är 31 augusti. Men anmäl dig gärna tidigare då det hjälper oss i vår planering.

Har du anmält dig i god tid så får du en inbjudan på posten några veckor innan vi startar. Vi ses!

Om du, av någon anledning, inte kan/vill fylla i uppgifterna nedan kan du kontakta David Lindén på 0370-30 04 11 eller david.linden@svenskakyrkan.se.

För att du ska kunna delta i konfirmandverksamheten behöver vi spara och hantera ovanstående personuppgifter. Vi hanterar personuppgifter enligt gällande integritetslagstiftning och den rättsliga grunden här är berättigat intresse. Dessa uppgifter sparas tills konfirmationsläsningen och efterarbetet är avslutat. Uppgifter om konfirmationen bevaras i kyrkoböckerna. De uppgifter vi behandlar om dig kommer inte att säljas vidare och delas inte utanför Svenska kyrkan och för verksamheten nödvändiga samarbetspartner, t.ex. lägergårdar, om inte vi är skyldiga att göra så enligt lag. Vi överför aldrig uppgifter till ett land utanför EU. Personuppgiftsansvarig är Värnamo pastorat, Box 624, 331 26 Värnamo. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på varnamo.pastorat@svenskakyrkan.se eller 0370-30 04 00. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att framföra dem till tillsynsmyndigheten Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten.