Värnamo pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 17, 33131 Värnamo Postadress: BOX 624, 33126 VÄRNAMO Telefon:+46(370)300400 E-post till Värnamo pastorat

Konfa 2019/2020

Allt du behöver veta om konfirmation 2019/2020. Att bli vuxen handlar en hel del om att överväga, pröva, göra val, ta ställning. Konfirmation handlar också mycket om att fundera, överväga och pröva. Tillsammans tar vi tag i de stora frågorna: Finns Gud? Om Gud finns, varför lider människor? Vem kan jag lita på? Men vi har också roligt!

Att konfirmera sig är en möjlighet att lära känna nya människor, göra roliga saker och fundera över de stora frågorna i livet. Vad är viktigt för mig? Kan jag alltid vara mig själv? Varför finns ondska? Vem är Gud? Här blir du sedd och tagen på allvar och får ha roligt tillsammans med dina vänner, både nya och gamla.

Konfirmandtidens höjdpunkt och avslutning är konfirmationsgudstjänsten då vi tillsammans får möjlighet att fira. Ordet konfirmation betyder ”bekräftelse” och det som bekräftas i konfirmationen är dopet. Är du inte döpt så kan du döpas under konfirmationstiden.

KOM OCH TRÄFFA OSS!

Tisdagen den 14 maj har du och din/dina föräldrar möjlighet att träffa oss ledare, få mer information, ställa frågor och testa vad konfirmation i Svenska kyrkan egentligen innebär. Vi ses kl 18.00 i församlingshemmet, Kyrkogatan 17 i Värnamo. Välkommen!

HUR ÄR ÅRET UPPLAGT?

Konfan startar torsdagen den 5 september i församlingshemmet. Första gången är föräldrarna också välkomna på en föräldraträff och därför samlas vi till kl 18 vid detta tillfälle.

Under året kommer gruppen träffas i församlingshemmet mellan kl 16 -18 ungefär tre torsdagar i månaden. Vi brukar börja med fika drop-in fika mellan kl 16 -16.30. Konfirmanderna kommer också ses några söndagar per termin för att fira gudstjänst tillsammans.

Konfirmanderna åker på två läger. Ett lärakänna-läger på hösten 2019 (preliminärt sista helgen i septemper). Under våren 2020 kommer vi också följa med fartyget Shalom och ha ett avslutande läger under en helg. Ibland kan man av olika anledningar känna sig obekväm med att åka på läger. Hör av er så hittar vi oftast en lösning tillsammans. Vi löser detta!

Under påsklovet 2020 kommer vi ordna med en skidresa till fjällen. Vi gör den för konfirmanderna, men den är frivillig att följa med på. Detaljerna är i nuläget inte spikade, men troligtvis åker vi i början av påsklovet och är tillbaka på skärtorsdagen. Preliminärt resmål är Vemdalen. Resan är gratis om du är konfirmand hos oss.

Vi avslutar året med en högtidlig konfirmationsgudstjänst i Värnamo kyrka 30 maj.

Om det finns ett intresse så kan vi även ordna med en sommarkonfa. Då ersätts torsdagsträffarna med några veckors intensivkonfa under sommarlovet. Antingen i början eller slutet av sommaren. I övrigt är upplägget detsamma. Meddela i anmälningsformuläret om intresse finns.

KOSTNAD?

Att konfirmera sig i Svenska Kyrkan är helt gratis. Det inkluderar både våra läger och den frivilliga skidresan till fjällen.

Redo för konfa 2019/2020?

I det här häftet har vi samlat all info till dig som ska konfirmeras under läsåret 2019/2020.

Klicka på bilden för att ladda ner informationen för dig som är konfirmand 2019/2020

Har du frågor? Hör gärna av dig!

David Lindén

Värnamo pastorat