Komministertjänst Värnamo pastorat

Vi söker två präster, en med huvudansvar för den gudstjänstfirande församlingen i S:t Johannes kyrka och en med inriktning på undervisning.

Värnamo pastorat verkar i en bygd där kyrkan har en central plats i människors medvetande. Vi har ett gott samarbete med våra frikyrkliga vänner och vi har ett omvittnat starkt diakonalt arbete. Här får du möta människor i olika situationer i livet. I pastoratet finns ett stort skol- och ungdomsarbete och vi vill medvetet bereda plats för den kommande generationen så att de får del av evangeliet och kan hitta sin plats i församlingarnas liv.

Våra utmaningar är, som för alla Svenska kyrkans församlingar, stora - men vi är ett väl rustat arbetslag med en bred kompetens, medvetna förtroendevalda och många volontärer med stort hjärta och engagemang för församlingarnas uppdrag. Du behöver gå in i alla områden som det prästerliga uppdraget omfattar och vi ser gärna att du har ett varmt hjärta för våra barn och ungdomar.

I pastoratet är vi ca 50 anställda – varav runt 30 i församlingsverksamheten. Din arbetsledare kommer att vara arbetsledande diakon Marie Nilsson. Vi är bland annat fyra präster och fem diakoner, fyra musiker, tre pedagoger. Alla inom församlingsvården har sin dagliga arbetsplats i församlingshemmet, som ligger centralt placerat i Värnamo stad.

Värnamo är en stad och kommun i tillväxt. Genom sin centrala placering och med goda kommunikationer upplevs staden större än den är. Staden växer i alla riktningar med fler invånare, nya bostadskvarter och områden. Värnamo sjukhus byggs ut och är en av många attraktiva arbetsplatser. I Värnamo kommun finns goda förutsättningar att hitta eller skapa ett boende som passar dig, oavsett om du flyttar hit ensam eller tillsammans med din familj.

Kulturlivet har fått nya scener både genom Vandalorums konstpaviljonger och i Gummifabrikens tre biosalonger och två teaterscener. Både folkhögskola och högskola finns på orten. Staden erbjuder ett rikt musikliv.

Värnamo är också staden med naturen runt hörnet. Inom bekväma avstånd kan du enkelt uppleva stadspuls, lantliv, sjöar och natur - allt på samma gång, oavsett var du väljer att bo. För barn och ungdomar finns det ett aktivt föreningsliv med allt från pastoratets egna ungdomsgrupper till idrotts- och kulturföreningar.

Vi behöver en präst som vill vara med och sprida evangelium och bygga församling tillsammans med andra. Du skall vara intresserad av att arbeta brett med alla prästuppdragets olika uppgifter men du kommer ha ett särskilt ansvar för den gudstjänstfirande församlingen i S:t Johannes kyrka, en gemenskap där vi särskilt vill att barn och familj ska känna sig hemma. Du behöver kunna arbeta både självständigt och i grupp. Vi är måna om att vi tillsammans ska bygga en god arbetsplats och en levande församling.

ANSÖKAN

Skicka din ansökan till varnamo.pastorat@svenskakyrkan.se. Vi kommer hålla intervjuer löpande och ser gärna att en ny kollega kommer på plats så snart som möjligt. Möjlighet till att arbeta deltid kan diskuteras.

Hör av dig till oss och berätta om dig själv och vilka tankar du har kring en framtid hos oss. Du är också välkommen på en förutsättningslös träff och guidning av pastoratets olika delar.

Vi ser fram emot att få välkomna en ny kollega till vårt pastorat!

För tjänsten gäller löne- och anställningsvillkor i enlighet med Svenska kyrkans kollektivavtal. Ange löneanspråk i din ansökan.

Frågor om tjänsten lämnas av arbetsledande diakon Marie Nilsson.

Expeditionen är öppen

Välkommen att besöka oss.
Du når oss även på telefon under dessa tider.

Har du bokat tid med någon i personalen så kan du ta kontakt direkt med vederbörande via vår kontaktsida.

Måndag 10.00 - 12.00
Tisdag 10.00 - 12.00
Stängt
Fredag 10.00 - 12.00

Utöver dessa tider svarar vi i telefon i den mån vi kan.

Telefon: 0370-30 04 00
E-post: varnamo.pastorat@svenskakyrkan.se
varnamo.pastorat(@)svenskakyrkan.se
Besöksadress: Kyrkogatan 17, Värnamo
Postadress: Box 624, 331 26 Värnamo
Fax: 0370-155 25

Vid akut kris, som vid arbetsplatsolyckor: Ring 112.
Då kopplas POSOM in vid behov.