Störst av allt är kärleken, drop in-vigsel, hjärta, blå bakgrund, brudpar, tårtdekoration
Foto: Ulrika Robsarve /Ikon

Drop in-vigsel

Störst av allt är kärleken! Och att fira den behöver varken kosta särskilt mycket tid eller pengar. Den 22 maj bjuder vi in till drop in-vigsel i Värnamo kyrka. Klicka på bilden för att läsa mer.

Ni älskar varandra och vill gifta er. Nu behöver ni bara bestämma hur ni vill att ert bröllop ska vara. Att välja servetter, göra gästlista och skriva inbjudningskort känns säkert jättekul för vissa, men kanske inte för er. Ni kanske hellre vill hålla bröllopet enkelt och fokusera på varandra. Det kan hända att ni planerar en resa eller har en annan gemensam dröm som ni vill lägga undan pengar till.

I så fall kan drop-in-vigsel i Värnamo kyrka vara något för er. Vi ordnar präst, lokal, musik, vittnen och till och med datum! Gäster, bukett, högtidliga kläder är alla valfria och ni bestämmer själva hur ni vill göra. Så fria till din partner, få ett JA, beställ hindersprövning och anmäl dig till vår drop in-vigsel den 22 maj. Svårare än så behöver det inte vara!

Störst av allt är kärleken.

ja, vi vill gifta oss vid drop in-vigsel! hur gör vi?

På grund av rådande omständigheter behöver ni anmäla er via telefon senast den 12 maj. Ni kommer också bli inbjudna till ett samtal med prästen några dagar innan själva vigsel-dagen, även denna tid bokas in när ni anmäler er.

Hör av er på telefon 0370-300 400 eller e-post varnamo.pastorat@svenskakyrkan.se. Ni kan också använd formuläret nedan så hör vi av oss!

VAD BEHÖVS?

Att ni har med giltig hindersprövning och att en av er är medlem i Svenska kyrkan. Det går bra att lämna hindersprövningen till prästen under ert vigselsamtal. Tänk på att ansöka så snart som möjligt då handläggningstiderna kan variera.

Drop-in vigsel i Sundbybergs kyrka.

HUR ANSÖKER VI OM HINDERSPRÖVNING?

Gå in på skatteverket.se och skriv in hindersprövning i sökrutan så hittar ni informationen (och blanketten) ni behöver. Handläggningstiderna kan variera så ansök så snart som möjligt!

MÅSTE VI HA BRÖLLOPSKLÄDER?

Nej, ni får ha precis vilka kläder ni vill. Det viktigaste är att ni känner er bekväma i ert val. Det är er dag!

FÅR VI HA MED OSS GÄSTER?

Ja, men i coronatider är antalet besökare i kyrkan begränsat till åtta stycken.

VILKEN MUSIK KAN VI VÄLJA?

Vi har begränsat valet av musik. Det ni kan välja är ingångsmusik, två psalmer och utgångsmusik. Se vilka stycken ni har att välja mellan längre ner på sidan.

Hur går det till?

Ni välkomnas av en värd utanför kyrkan. Därefter går ni in i kyrkan för vigseln. Har ni bjudit med gäster önskar vi att de kommer cirka 10 minuter innan vigseln för att minska risken för trängsel och smitta. Vid utgången kommer ni gå ut genom kyrkans sidodörr.

Efter vigseln samlas vi utanför kyrkan och skålar i alkoholfritt bubbel. Vill någon kasta ris så är det fritt fram!

Musik att välja mellan

När ni träffar prästen får ni också möjlighet att bestämma vilken musik ni vill ha, vi har begränsat valet för att göra det enklare för er och vår musiker. Ni väljer in- och utgångsmusik samt två psalmer och nedan ser ni vilka musikstycken ni har att välja mellan.

In- och utgångsmusik

1.  F. Mendelssohn: Bröllopsmarsch ur ”En midsommarnattsdröm”
  2.  I. Gawell-Blumenthal: Gammal bröllopsmarsch från Delsbo
  3.  A. Corelli: Gavotte
  4.  G. Bonner och A. Gordon: Happy together

Psalmer

Kommer snart!

Gör såhär

1. Fria till din partner och få ett "JA"
  2. Beställ hindersprövning från skatteverket. Kom ihåg att vara ute i god tid.
  3. Hör av er till oss och anmäl er till drop in-vigsel den 22 maj.
  4. På den stora dagen tar ni med er varandra, ringar och godkänd hindersprövning.

Kom ihåg att minst en av er behöver vara medlem i Svenska kyrkan.