Foto: Kristin Lidell /Ikon

Värnamo pastorat i coronatider

I tider av oro och kris kan vi behöva mötas och få stöd och hjälp av varandra i ännu större omfattning än vanligt. Läs aktuell information om hur coronaviruset påverkar vår verksamhet.

Senast uppdaterad 27 november 2020

På grund av de nya restriktionerna från regeringen kan vi inte längre samlas tillsammans för mässa och konserter på samma sätt som tidigare. Vi skärper restriktionerna med förhoppning om att kunna hjälpa till att stoppa smittspridningen.

Omställt - inte inställt!

Max åtta personer får närvara samtidigt i våra kyrkor och andra lokaler. Det betyder att vi under gudstjänster, konserter och andra arrangemang inte har möjlighet att släppa in någon i kyrkan. Du är i stället varmt välkommen att delta via Facebook.

Vi kommer i stället bjuda in till öppen kyrka i Mariakyrkan, S:t Johannes kyrka, Fryele kyrka och Nydala kyrka. Då finns det personal på plats och vi har kommit fram till ett enkelt system för att undvika att vi är för många i kyrkan samtidigt. Det kommer också finnas möjlighet att ta emot nattvard i Värnamo kyrka samt Fryele kyrka vid ett flertal tillfällen under advent och jul.

Du hittar allt om vad Svenska kyrkan i Värnamo gör under advent och jul här!

begravning, dop eller vigsel

Vi fortsätter med begravningar men här gäller nuvarande restriktioner om max 20 närvarande (exkl. tjänstgörande präst, musiker och vaktmästare). Tänk på att följa de allmänna råden. Vi fortsätter även med dop- och vigselgudstjänster men här gäller regeringens restriktioner om max 8 personer närvarande (inkl. tjänstgörande präst, musiker & vaktmästare). Det går självklart bra att avvakta med dop tills regeringen släppt på restriktionerna. Hör då av dig till oss så antecknar vi ditt barn i väntan på dop!

Över 70 eller i riskgrupp?

För dig som är över 70 och eller i riskgrupp finns det fortsatt möjlighet att få hjälp med matinköp. Hör av dig på telefonnummer 0370-300 427, måndag-torsdag klockan 10-11.30.

Följ de allmänna råden!

De allmänna råd som gäller hela landet sedan april:

• Stanna hemma om du känner dig sjuk.
  • Tvätta händerna ofta.
  • Håll avstånd till andra.
  • Använd bara kollektivtrafik om du måste.

Svenska kyrkan i Värnamo

Följ Värnamo pastorat på Facebook!

Expeditionen är öppen:

Måndag 10.00 - 12.00
Tisdag 10.00 - 12.00
Stängt
Fredag 10.00 - 12.00

Utöver dessa tider svarar vi i telefon i den mån vi kan

Telefon: 0370-30 04 00
E-post: varnamo.pastorat@svenskakyrkan.se
varnamo.pastorat(@)svenskakyrkan.se
Besöksadress: Kyrkogatan 17, Värnamo
Postadress: Box 624, 331 26 Värnamo
Fax: 0370-155 25

Vid akut kris, som vid arbetsplatsolyckor: Ring 112.
Då kopplas POSOM in vid behov.