Foto: Kristin Lidell /Ikon

Värnamo pastorat i coronatider

I tider av oro och kris kan vi behöva mötas och få stöd och hjälp av varandra i ännu större omfattning än vanligt. Därför ställer Svenska kyrkan inte in – vi ställer om! Läs om hur coronaviruset påverkar vår verksamhet.

Senast uppdaterad 12 augusti 2020

I nuläget fortsätter vi med en del av våra verksamheter och med att fira gudstjänst, men med olika anpassningar. Vi väljer att inte ställa in gudstjänster, konserter och annan verksamhet i första hand, utan att ställa om. Exempelvis sänder vi våra gudstjänster och konserter live via vår Facebook-sida. Vi följer också noga Folkhälsomyndighetens anvisningar.

Vi genomför våra arrangemang och gudstjänster på ett så ansvarsfullt sätt som möjligt. Bland annat genom att ha få deltagare på plats i lokalerna. Alla är fortfarande välkomna att ta del av våra digitala gudstjänster och andra arrangemang.

För närvarande gäller följande riktlinjer i Värnamo pastorat

Senast uppdaterad 20 juli 2020

• Vid gudstjänster får max 50 personer delta i kyrkan. Vi följer även rådande restriktioner om att hålla avstånd. Därför har vi stängt av varannan kyrkbänk och vi undviker att ta i hand.
  • Vid dop eller vigsel i Värnamo, Nydala & Fryele kyrkor får max 50 personer närvara i kyrkan. Vid dop och vigsel i övriga kyrkor får max 25 personer närvara i kyrkan. Vid begravning får max 25 personer delta i kapellet eller kyrkan.
  • Vid övriga arrangemang, som exempelvis konserter, får max 50 personer delta i kyrkan. Därför erbjuder vi nu biljettbokning. Vi följer dessutom rådande restriktioner om att hålla avstånd genom att stänga av varannan kyrkbänk eller dela upp sittplatser.