Kör & musik

Körer, sång och musik. Kom med och sjung! Här finns en kör som passar både nybörjare och körvan.

Under våren 2019 hälsar vi en ny medarbetare välkommen till vår kör- och musikverksamhet. Terminsstarten kan därför bli lite senare än vanligt. Håll utkik här på hemsidan eller gilla vår Facebook-sida för att få uppdateringar om när vårterminen kör igång.

Barnkör Diamanterna

är en barnkör för dig som är mellan 8 och 12 år. Vi sjunger blandade sånger och om man vill kan man få sjunga solo. Om man spelar något instrument kan man få medverka med det också. Varje övning börjar med sång och avslutas med pyssel/drama/lek. Vi sjunger på familjemässorna i S:t Johanneskyrkan. Höstterminen avslutas med julmusikal och luciatåg. Diamanternas övar på måndagar kl 17-18.30 i S:t Johanneskyrkan.

Johanneskören

är en blandad kör som sjunger i stämmor. Vi har en varierad repertoar och sjunger allt från klassiskt till gospel. Du behöver inte kunna läsa noter. Vi övar på tisdagar
kl 18-19.45 i S:t Johanneskyrkan och har en kort paus med enkelt fika varje gång. Kören medverkar vid gudstjänster ungefär 1 gång i månaden.
Ledare: Anette Wettebrand.

Kyrkokören

(knuten till Värnamo kyrka)

är en tre- eller fyrstämmig blandad kör med ca 25 sångare i blandade åldrar. Vi sjunger musik i olika stilar, både med och utan ackompanjemang.
Kyrkokören övar på torsdagar kl 18.00-19.30 i församlingshemmet, Kyrkogatan 17. Fikar gör vi några gånger per termin. Kören medverkar vid gudstjänster ungefär 1 gång i månaden, och vid något större evenemang varje år.
Ledare: Anette Svensson

Torsdagskören

är en kör för dig som gillar att sjunga, men inte är så van vid stämmor. Oftast sjunger vi bara melodi. Musiken varierar med årstiderna och kyrkoåret, och vi sjunger i gudstjänst ungefär 1 gång i månaden. Ibland sjunger vi tillsammans med PRO eller andra vuxenkörer i församlingen.
Torsdagskören övar på torsdagar kl 14-15 i Församlingshemmet, Kyrkogatan 17, med efterföljande fika varje gång.
Ledare: Katarina Johansson.

Nu Kör Vi (fd Nybörjarkören)

en kör för dig som vill lära dig mer om körsång men saknar vana att sjunga i kör. Du får grunder i hur sångrösten fungerar och massor av sångglädje tillsammans med övriga körmedlemmar. Kören startade för ett år sedan men det går bra att ansluta till gruppen även om du är nybörjare. Vi sjunger ungefär en gång per termin vid en gudstjänst eller musikcafé.
Kören övar på onsdagar kl 18.15-19.15 i Församlingshemmet, Kyrkogatan 17.
Ledare: Sylvia Persson

Katarina Johansson