Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Värnamo pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 17, 33131 Värnamo Postadress: BOX 624, 33126 VÄRNAMO Telefon:+46(370)300400 E-post till Värnamo pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Bröllop & vigsel

Att gifta sig är stort! Svenska kyrkan vill gärna vara med och dela er glädje och era löften till varandra. Vigseln är en gudstjänst där ni får möjlighet att säga "Ja" till varandra inför både Gud och de som står er nära.

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte ut­ma­nan­de, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.

1 Kor 13

Vigsel

När ni har bestämt er för att ingå äktenskap enligt Svenska kyrkans ordning är det dags att ta kontakt med oss för att boka präst, kyrka och kantor.

Störst av allt är kärleken

För att få vigas enligt Svenska kyrkans ordning måste minst en av er vara medlem i Svenska kyrkan.

I Värnamo kyrkliga samfällighet finns det fem kyrkor. Du kan boka vigsel i alla fem. Värnamo kyrka, Mariakyrkan, S:t Johannes kyrka, Fryele kyrka och Nydala kyrka.

Ni är också välkomna att höra av er för att få välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap, en gudstjänst som i mycket liknar en vigsel.

Här kan du läsa hur ordningen för gudstjänsten ser ut.