Församlingspedagog till Värmdö församling 100 %

Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog eller har liknande pedagogisk utbildning

Värmdö församling ligger i Stockholms skärgård, ca 2,5 mil och 30 minuter från Stockholm City, och har cirka 14 800 invånare och runt 9 000 medlemmar. Församlingen har ett 20-tal anställda fördelade på två arbetsplatser, församlingsgården och kyrkan med kyrkogård.

Värmdö kyrka är en medeltida kyrka, den äldsta i Stockholms skärgård och ibland kallad "skärgårdens katedral". Församlingsgården Sjöliden ligger vid Torsbyfjärdens strand nära Hemmesta centrum.
Församlingen har stor bredd i verksamheten och är mycket aktiv med bland annat omfattande barn- och ungdomsverksamhet samt ett rikt gudstjänst- och musikliv.

Inledning från församlingsinstruktionen för Värmdö församling:
”Vägledande för församlingens verksamhet skall vara att allt är en del av ett gemensamt församlingsbygge. Vi vill sträva efter att stärka församlingen som en levande gemenskap genom att underlätta möten för alla generationer, bedriva verksamhet och erbjuda platser präglade av närvaro, öppenhet och hopp. Genom ordet församlingsbygge vill vi betona församlingens relationella grund, en relation djupast med Gud, till andra människor, till oss själva och till skapelsen.”

Till detta församlingsbygge söker vi en församlingspedagog på 100 %.

Vi söker dig som:

- är utbildad församlingspedagog eller har liknande pedagogisk utbildning

- tillsammans med den andre församlingspedagogen vill utveckla ungdomsarbetet i församlingen med Svenska kyrkans unga, konfirmander, unga ledare och skolsamverkan.

- kan arbeta med människor i alla åldrar, men med fokus på barn i skolåldern och ungdomar.

- kan arbeta med flexibla arbetstider som kvällar, helger och med läger.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan.
Tillträde efter överenskommelse.
Ansökan senast 8 mars till: Värmdö församling, Haghultavägen 25, 139 34 Värmdö eller varmdo.forsamling@svenskakyrkan.se

Mer information om tjänsten:
Daniel Handberg, församlingspedagog, 08-574 009 57 eller
Hans Gårdh, kyrkoherde, 08-574 009 43