Under viruspandemin är det många äldre som på grund av karantän behöver hjälp med att få hem mat, mediciner, hygienartiklar med mera. Många församlingar erbjuder hemkörning av matkassar och annat nödvändigt.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Värmdö hjälper

Via Värmdö kommun kan personer i riskgrupper för covid-19 få hjälp med att handla mat och mediciner. Det gäller dem som inte kan få hjälp av anhöriga och grannar. Man anmäler sitt behov till kommunen på telefon 08-570 470 00 eller epost till varmdo.kommun@varmdo.se. Kommunen kontaktar sedan en organisation utifrån var man bor. Det finns flera organisationer runtom i kommunen som är involverade i arbetet. De sökande som bor i Värmdö församling får hjälp av oss. Det kostar inget att få hjälp via denna tjänst.