Svenska kyrkan i Vårgårda Besöksadress: Kungsgatan 43, 44730 Vårgårda Postadress: Box 87, 44723 Vårgårda Telefon:+46(322)73700 E-post till Svenska kyrkan i Vårgårda

Vårgårda pastorat söker kyrkokamrer

Vill du jobba som kyrkokamrer i Vårgårda pastorat?

Vårgårda pastorat består av fem församlingar med tillsammans ca 7500 kyrkotillhöriga. Pastoratet har ca 35 anställda. Alla pastoratets 14 kyrkor är i bruk men de gudstjänster vi varje söndag firar är i hög grad förlagda till församlingarnas huvudkyrkor. I församlingarna finns många ideella med stort engagemang och trakten är präglad av en lågkyrklig tradition.

Tjänsten är heltid och placerad vid pastorsexpeditionen i Vårgårda och direkt underställd kyrkoherden. Som kyrkokamrer ingår du i en administrativ arbetsgrupp tillsammans med kyrkoherde, kanslist och kyrkogårds- och fastighetsföreståndare.

Vi söker dig som har

-          ekonomisk examen

-          erfarenheter av arbete med ekonomi

-          god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

-          stor förtrogenhet med och väl förankrad i Svenska kyrkan och församlingsarbete

-          skicklighet i bemötande och god social kompetens

-          datavana och erfarenhet av kyrkans datasystem

-          förmåga att arbeta självständigt utifrån mål och riktlinjer

-          löpande redovisning

-          budget- och bokslutsarbete

-          löne- och avtalshantering

-          sekreterare i kyrkoråd och kyrkofullmäktige

-          föredragande i ekonomiska frågor

-          i viss mån övrigt expeditionsarbete

-          ev arbetsledande uppgifter

Kvalifikationer

Du ska ha körkort och tillgång till bil. Vi vill att du är medlem i Svenska kyrkan.

Tillträde sker snarast efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Upplysningar

Esbjörn Särdquist, kyrkoherde 0322-73701 esbjorn.sardquist@svenskakyrkan.se

​Lena Ingvarsson, nuvarande kamrer 0322-73709 lena.ingvarsson@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare: Lena Pettersson, Vision 0500-476519 lena.pettersson@svenskakyrkan.se

Ansökan

Till ansökan bifogas meritförteckning och de ansökningshandlingar du vill åberopa.

Sista ansökningsdag är 2019-02-20. Skicka ansökan till Vårgårda pastorat, vargarda.pastorat@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan!