Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Vårgårda Besöksadress: Kungsgatan 43, 44730 Vårgårda Postadress: Box 87, 44723 Vårgårda Telefon:+46(322)73700 E-post till Svenska kyrkan i Vårgårda

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Välkommen som präst i Vårgårdabygden!

Arbetsuppgifter 

Vi söker dig som vill jobba som präst i Vårgårda. En viktig del av tjänsten handlar om att nå barnfamiljer och människor mitt i livet, och med utgångspunkt i mässa och gudstjänst utveckla våra församlingar utifrån vad som fungerar i människors livspussel. Vi har familj som ett prioriterat område. Våra församlingar har en stor barnverksamhet och vi vill hjälpa och stärka de familjesammanhang som finns närmast runt barnen. Detta innebär att vi söker dig som tycker om att bygga nätverk och fördjupa relationer, som kan lyssna in människors behov med särskild blick för barnen, som undervisar i kristen tro, som är förankrad och lever i bönen och mässan och vill finnas med mitt bland människor i vår bygd, bygga broar och skapa kontakter.

En stor del av tjänstens arbetsuppgifter är förlagd till landsbygden i några av våra församlingar och innebär att bygga och utveckla gudstjänstliv. Utöver detta rör det sig om arbete med annan församlingsverksamhet som till exempel stöd åt syföreningar, barnverksamhet, körer. En bit i uppdraget handlar om att arbeta med föreläsningskvällar, samtalsgrupper och bibelstudier. Ett prioriterat område är ideella medarbetare. Vi vill att du är med och utvecklar möjligheter för allt fler att växa i sin tro och delta i de uppgifter som finns i församlingslivet.

Organisation

Vi avser att utveckla vår prästorganisation mot lite större specialisering av tjänsterna. I grund och botten har varje tjänst en bas i traditionellt församlingsarbete med ansvar för olika församlingar men vi tar steg mot att ge de olika tjänsterna viss inriktning. Denna tjänst har viss inriktning mot familjer med människor mitt i livet.

Vårgårda pastorat har fem församlingar med tillsammans ca 7500 kyrkotillhöriga och ca 35 anställda. Du är direkt underställd kyrkoherden. Eventuellt kan tjänsten innebära ett samordningsansvar för arbetet i någon av församlingarna. Du tjänstgör i hela pastoratet men många arbetsuppgifter är i Vårgårda tätort, och du utgår från pastorsexpeditionen i Vårgårda. ​Vi vill att du gärna arbetar tillsammans med andra och har en ekumenisk hållning. Vårgårda präglas av god samverkan mellan kyrkor, kommun och föreningsliv. Alla pastoratets fjorton kyrkor är i bruk men de gudstjänster vi varje söndag firar är i hög grad förlagda till några kyrkor.

Ansökan

Kvalifikationer som fordras är behörighet till komministertjänst i Svenska kyrkan. Du ska ha körkort och tillgång till bil. Tillträde sker efter överenskommelse. Tjänsten är tillsvidareanställning och heltid. Upplysningar ges av Esbjörn Särdquist, kyrkoherde 0322-73701 esbjorn.sardquist@svenskakyrkan.se Facklig företrädare (KyrkA) är Sofia Angel. Till ansökan bifogar du meritförteckning och de ansökningshandlingar du vill åberopa. Sista ansökningsdag är 2019-12-31. Skicka ansökan till vargarda.pastorat@svenskakyrkan.se eller Vårgårda pastorat, Box 87, 44723 Vårgårda.

Välkommen med din ansökan!