Svenska kyrkan i Vårgårda Besöksadress: Kungsgatan 43, 44730 Vårgårda Postadress: Box 87, 44723 Vårgårda Telefon:+46(322)73700 E-post till Svenska kyrkan i Vårgårda

Välkommen som församlingspedagog i Vårgårda!

I Vårgårda pastorat vill vi att kyrkan ska vara en god jordmån för ett enklare och allt mer rättfärdigt liv, en plats där man möter hjälpsamma händer, klart sinne och ett stort hjärta.

Vill du vara med och arbete för denna vision? Vårgårda pastorat söker en församlingspedagog för arbete med barn och tonår. Tjänsten är heltid, men vid eventuellt önskemål finns det möjlighet till deltid.

Vårgårda pastorat har fem församlingar med tillsammans ca 7500 kyrkotillhöriga och ca 35 anställda. Alla pastoratets 14 kyrkor är i bruk men de gudstjänster vi varje söndag firar är i hög grad förlagda till några av kyrkorna. I församlingarna finns många ideella med stort engagemang.

Tjänsten är placerad vid och utgår från Kyrkans hus i Vårgårda. Tjänstgöring sker i hela pastoratet men många arbetsuppgifter är i Vårgårda tätort. ​

Vi söker dig som

• brinner för arbete med barn och ungdomar

• är väl förtrogen med Svenska kyrkan och församlingsarbete

• är både social och strukturerad

• skapar kontakter och bygger nätverk

• samarbetar och fungerar i team

• arbetar självständigt utifrån mål och riktlinjer

• bygger med ideella medarbetare

• kanske även sjunger och spelar…

Arbetsuppgifter

Vårgårda pastorat satsar mycket på konfirmander. Församlingspedagogen har en bärande roll i detta arbete, liksom i arbetet med ungdomsgrupp. Även familjer i gudstjänst är ett prioriterat område med en stor familjeverksamhet i det så kallade ”Draget”, som också ingår i tjänsten. Liksom barngrupper, skolkontakter och annat som finns inom området barn och unga 0-18. Eventuellt kommer arbetsledande uppgifter att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer som fordras är behörighet till tjänst som församlingspedagog i Svenska kyrkan eller andra pedagogiska meriter med erfarenhet av församlingsarbete. Du ska ha körkort och tillgång till bil. Vi vill att du tillhör Svenska kyrkan. Tjänsten är tillsvidareanställning. Tillträde sker så snart som möjligt.

Upplysningar ges av Esbjörn Särdquist, kyrkoherde 0322-73701 esbjorn.sardquist@svenskakyrkan.se Facklig företrädare Lena Pettersson (Vision) 0500-476519 lena.pettersson@svenskakyrkan.se

Till ansökan bifogas meritförteckning och de ansökningshandlingar du vill åberopa. Sista ansökningsdag är 2019-12-31. Skicka ansökan till Vårgårda pastorat, Box 87, 44723 Vårgårda eller vargarda.pastorat@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan!