Sommarkonfa 2018

Nu är det din tur! Få nya vänner, åk på läger och utflykter, ha roligt med andra, fundera över livet – allt tillsammans med Gud. Gruppen passar exempelvis dig som inte har så mycket tid under terminerna eller som missade att anmäla dig i höstas och nu har ångrat dig. Välkommen!

Spännande upptäckter

Att vara konfirmand är att pröva på att leva som kristen, utifrån sitt dop. Om du inte är döpt finns det möjlighet att bli det.

Vem är Gud? Vad händer efter döden? Vad går att förlåta? Vi upptäcker tillsammans vad den kristna tron kan handla om.

Hur är en bra vän? Hur är en god gemenskap? Vi upplever gemenskap med varandra och med Gud både i lek och fest och i gudstjänst och bön.

Vad är meningen med ditt liv? Vi funderar på vårt uppdrag som kristna i världen, t ex mänskliga rättigheter, miljöfrågor, etik.

Uppstart, prova på

Vi träffas första gången i Centrumkyrkan den 25 februari för att lära känna varandra och informera om allt ni behöver veta. Vi passar också på att fira gudstjänst tillsammans. Detta blir också ett prova på-tillfälle för dig som ännu inte bestämt dig helt.

Gudstjänster

Under våren ses vi några gånger för att fira gudstjänst tillsammans, bl.a. vid större högtider och ungdomsgudstjänster.

Sommaren

24 juni - 3 juli. Läger i Nårunga församlingshem.
5– 8 juli Utflyktsdagar utan övernattning. Vi besöker bland annat Liseberg.
14 –16 augusti Träffar i Centrumkyrkan utan övernattning. Vi övar inför konfirmationen och har en avslutande fest.
18 augusti Konfirmationsgudstjänst i Kullings Skövde kyrka

Att delta i konfirmandverksamheten, inklusive lägret, är kostnadsfritt.

Anmälan senast 25 januari via:
svenskakyrkan.se/vargarda/konfirmation

Ansvarig präst Amanda Nyberg 0322-737 53 Amanda Nyberg