Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Vårgårda Besöksadress: Kungsgatan 43, 44730 Vårgårda Postadress: Box 87, 44723 Vårgårda Telefon: +46(322)73700 E-post till Svenska kyrkan i Vårgårda

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation

Nu är det din tur! Få nya vänner, åk på läger, ha roligt med andra, fundera över livet – allt tillsammans med Gud.

Välkommen som konfirmand läsåret 17/18!

Vi inbjuder dig att träffas för att prata om livets alla skeden, om kärlek och relationer, vänskap och solidaritet, livet efter detta och meningen med livet här på jorden. Finns Gud, vem är Jesus och vad är grejen med att han går på vatten? Vi funderar och tänker kring hur vi kan göra världen bättre, på egen hand och tillsammans. Vi skrattar och samtalar. Vi åker på läger, deltar i olika evenemang och går på gudstjänst. Vi förutsätter inte att du tror på Gud - vi hoppas du är nyfiken. Allt får plats – Du får plats! 

Du anmäler dig genom att fylla i och skicka in formuläret som finns under en särskild flik med "Anmälan". Välkommen med din anmälan!

Konfirmandåret 2017-2018 erbjuder vi två grupper:

Berlinkonfa – Vi träffas regelbundet under året och pratar om allt som har med Gud, människan, vänskap, kärlek, skapelsen och livet att göra. Tema för våra träffar är Förintelsen och vi avslutar konfaåret med en resa till Berlin där vi bland annat besöker ett koncentrationsläger. Gruppen träffas på eftermiddagen varannan onsdag (ojämna veckor) i Kyrkans Hus, Vårgårda med start 11/10. Resan planeras preliminärt till april, och konfirmationen i slutet av maj i Lena kyrka. Alla dessa tider är med reservation för ändringar. Läs mer under fliken "Berlinkonfa 2017-2018".

Sommarkonfa – Vi träffas några få gånger under året, för att sedan spendera en intensiv tid tillsammans i början av sommarlovet. Tillsammans pratar vi om Gud och skapar minnen för livet. Läs mer under fliken "Sommarkonfa 2018".