Svenska kyrkan i Vårgårda

Berlinkonfa 2017-2018

Tider och platser mm

Berlinkonfa 2017-2018

Konfirmandträffarna äger rum i Kyrkans hus (Centrumkyrkan) onsdagar kl. 14.00–16.00, om inget annat anges.

Följande dagar gäller:
11-12 november (lördag-söndag). Läger i Hol
22 november  i Kullings-skövde kyrka
13 december kl. 14-19.30
27-28 januari (lördag-söndag). Läger i Nårunga samt Skövde
7 mars
14 mars
21 mars
28 mars
2-5 april (påsklovet). Resa till Berlin
9 maj
23 maj
24 maj (torsdag) kl. 16-21. Förberedelser inför konfirmationsgudstjänst, se nedan.
26 maj (lördag) kl. 11. Konfirmationsgudstjänst

Närvaro
Vi utgår ifrån att konfirmanderna är med  varje gång. Vid sjukdom eller liknande vill vi att föräldrarna hör av er till oss ledare via t.ex sms.

Berlinresan
Resan till Berlin, med besök i bl.a. det forna koncentrationslägret Sachsenhausen, sker med buss och äger rum under första delen av påsklovet. Vi återkommer med mer detaljer om resan under våren, men vill redan nu uppmärksamma er på att konfirmanderna behöver ha giltigt pass eller motsvarande med sig.

Konfirmationtionstjänst
Äger rum 26 maj kl 11.00 i Kullings-Skövde kyrka
Mer info kommer

Gudstjänster
Under konfirmandtiden skall varje konfirmand gå på minst tolv gudstjänster. Dessa kan vara vanliga söndagsgudstjänster, men de kan också vara en veckomässa. Man får tillgodoräkna sig en gudstjänst i annat samfund, liksom en dop-, vigsel- eller begravningsgudstjänst. Även en Dragetgudstjänst får tillgodoräknas.
För att konfirmanderna ska få en så bred bild som möjligt av kyrkoåret med dess olika helger, är det viktigt att de sprider ut sina gudstjänstbesök i tid och att de går i kyrkan under de största helgerna. Vi vill därför att de deltar i
- minst en gudstjänst under allhelgonahelgen,
- minst ett tillfälle under var och en av följande tider,  en gudstjänst i
   advent, en under julhelgen och en under fastan
- två under påskhelgen, varav en är påsknattsmässan i Centrumkyrkan.

Diakonala uppdrag
Vid sidan av gudstjänstbesöken skall konfirmanderna även medverka i två diakonala uppdrag under året. Lisa Gerenmark är kontaktperson ang dessa uppdrag. Hör av er till henne om ni har frågor.

Ni är alltid välkomna att höra av er till någon av oss ledare.

Vänliga hälsningar!

Filip Stensman, ansvarig präst, 0322-73764,