Svenska kyrkan i Vårgårda Besöksadress: Kungsgatan 43, 44730 Vårgårda Postadress: Box 87, 44723 Vårgårda Telefon:+46(322)73700 E-post till Svenska kyrkan i Vårgårda

Gillar du barnkörsarbete?

Vi söker dig som är duktig på att leda och utveckla barnkörer och vill vara med och bygga gudstjänster för alla åldrar. Vi har familjer och familjestöd som ett av våra prioriterade utvecklingsområden och vill rekrytera en musiker som på ett bra sätt kan spela in i detta arbete.Tjänsten är heltid.

Vårgårda pastorat

Vårgårda ligger utmed E 20 och stambanan med bekvämt pendlingsavstånd till Alingsås, Göteborg och Skövde. Vårgårda pastorat består av fem församlingar med tillsammans ca 7500 kyrkotillhöriga och har cirka 35 anställda. Alla pastoratets 14 kyrkor är i bruk men det gudstjänster vi firar varje söndag är oftast förlagda till några huvudkyrkor. I församlingarna finns många ideella med stort engagemang och trakten är präglad av en lågkyrklig tradition.

Vi söker dig som

- är duktig på barnkörer

- kan möta människor i alla åldrar

- ser gudstjänsten som en självklar mötesplats i församlingens liv

- vill integrera musiken i gudstjänsten

- har lätt för att samarbeta

Arbetsuppgifter

Tjänstgöring sker i hela pastoratet med tjänsteplacering i Kyrkans hus i Vårgårda, men ett särskilt ansvar finns för Lena församling där tjänsten har sin tyngdpunkt. Vid sidan barnkörsarbete ingår i tjänsten flera traditionella uppgifter som att spela vid gudstjänster och förrättningar samt leda kyrkokör. Med många kyrkor och gudstjänster innebär det tjänstgöring cirka tre söndagar av fyra, ofta med dubblering. Vi har också många skolkontakter med kyrkdetektiv och andra samlingar.

Kvalifikationer

Du har kantorsexamen eller liknande och en god förankring i Svenska kyrkans tro och liv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska ha körkort och tillgång till bil.

Tillträde sker snarast efter överenskommelse.

Upplysningar

Esbjörn Särdquist, kyrkoherde 0322-73701 esbjorn.sardquist@svenskakyrkan.se

Emma Jenderman, organist 0322-73716 emma.jenderman@svenskakyrkan.se

​Facklig företrädare (lärarförbundet): Per-Arne Häll 073-0515943 per-arne.hall@vargarda.se

Ansökan

Till ansökan bifogas personlig brev och CV. Sista ansökningsdag är 2019-04-15. Skicka ansökan till vargarda.pastorat@svenskakyrkan.se eller Vårgårda pastorat, Box 87, 44723 Vårgårda.

Välkommen med din ansökan!