Svenska kyrkan i Vårgårda

Drop-in-vigsel och drop-in- dop den 2 juni 2018

Den 2 juni 2018 kl 10.00 - 14.00 i Algutstorp kyrka

Bild: Vårgårda pastorat

Vill ni gifta er under lite enklare former?
Ta då ut hindersprövning och kom till Algutstorps kyrka mellan 10-14  lördag den 2 juni.
Eller vill du döpa ditt barn utan att behöva ordna något extra runt det hela?
Samma dag finns även möjlighet till dop av små barn.

Du behöver inte boka tid i förväg. Vi upprepar förra årets uppskattade möjlighet till drop-in-vigsel. I år kompletterar vi med möjlighet till drop-in-dop av små barn.
Vid vigsel behöver man i god tid beställa en hindersprövning hos Skattemyndigheten. Dessutom ska ni ha med er en ring. I övrigt står vi för vigselvittnen, musik, cider att skåla i etc.
När ni kommer anmäler ni er i Kyrkstugan, och där avslutas det hela med lite fika.

Både före vigsel och före dop får ni sitta ner tillsammans med prästen i ett samtal där ni tillsammans i lugn och ro går igenom det hela. Därefter går ni över till kyrkan och har vigsel- eller dopgudstjänst.

Hör av dig till vår pastorsexpedition för mer utförlig information om hur du går till väga, 0322-73700. Välkommen! Esbjörn Särdquist, kyrkoherde

Några saker att tänka på:

1. Skicka in blankett om hindersprövning till Skatteverket. Blanketten finns på
     skatteverket.se  Ta med intyg om hindersprövning till vigseln
2. En av er tillhör Svenska kyrkan
3. Ta med en (eller två) ringar