Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Varbergs församling Besöksadress: Sveagatan 24 A, 43242 VARBERG Postadress: BOX 218, 43225 VARBERG Telefon:+46(340)81300 E-post till Varbergs församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Församlingsinstruktion - Sammanhang och prioriteringar

Varbergs församling är en gemenskap, en organisation och ett geografiskt område.

Varbergs församling är en gemenskap av människor som samlas kring ordet och sakramenten; en organisation med medlemmar, styrelse, anställda, byggnader och verksamheter; och ett geografiskt område som sammanfaller med Varbergs stad. Varbergs församling är en del av Svenska kyrkan och Göteborgs stift. Vi hör samman med hela den världsvida kyrkan i tid och rum, med evangeliet om Jesus Kristus som utgångspunkt och Guds rike som mål.

I Varbergs församling bor cirka 26 000 personer varav ungefär 17 600 är medlemmar i Svenska kyrkan. Församlingen gränsar i söder till Träslövs församling och i norr till Lindberga församling. Församlingsgränserna går mitt i stadsbebyggelsen och det är därför nödvändigt att samverka över dessa gränser.

I församlingen finns Varbergs kyrka, Apelvikshöjds kyrka och Sollyckans kyrka, Sankt Jörgens kapell samt sjukhuskyrkan. De olika kyrkorna kompletterar varandra genom sina lägen i staden, sina gudstjänstformer och sätt att bedriva verksamhet.