Familjegudstjänst

Jesus säger att vi ska låta barnen komma till honom. De får vara som de är. Familjegudstjänsten sätter barnen i centrum och många barn medverkar.

På barnens villkor får vi med hjälp av drama och olika utryck vara med Gud och lära känna honom. Ofta får vi höra någon barnkör, predikan kan vara helt eller delvis utbytt mot något drama. Eftersom många av våra barngrupper är med på olika sätt är det helt naturligt att det extra livligt i kyrkan en sådan här dag. Det är ett liv och sätt att  vara med Gud och varandra som vuxna också kan lära sig mycket av. 

Givetvis får du ha med barnen till vilken gudstjänst som helst, men familjegudstjänsten är extra bra för det. Inte minst för att de är kortare än de högmässorna vi ofta firar på söndagar. 

De här söndagarna har vi ingen söndagsskola, för hela gudstjänsten utgår från barnen. 

Familjegudstjänster har vi i Apelvikshöjds och Sollyckans kyrkor. Efter gudstjänsten är det fika, i Sollyckans kyrka bjuds det på en enkel lunch efter familjegudstjänsterna. 

Titta i kalender för att se när det är familjegudstjänst. Använd sökfunktionen och sök på familjegudstjänst. 

Barn och familj

Vuxen-Barn, Church Friday, korsdraget och mycket mer finns för barn och familjer i Varbergs församling. Eller kanske en kör är det som passar bäst.

Dop

Dopet är en gåva från Gud och ett fint tillfället att fira det nya livet. Här kan du läsa mer om dopet och även fylla i en bokningsförfrågan.

Högmässa i Sollyckans kyrka

Gudstjänst

I gudstjänsten blir församlingen synlig och får möta varandra och Gud. Vi har många olika sorters gudstjänster vid olika tider.

Barnkörer i Sollyckan

Lilla barnkören för åldern 4-7 år och Stora barnkören, 7-12 år. Båda övar i Sollyckans kyrka på tisdagar.

Gosskören Boys Voice

Boys Voice

För killar 8-20 år. Övar på onsdagar i församlingshemmet.

Fyra flickor som tittar in i kameran

Girls' Voice

En ny kör för flickor som är 10-14 år.

Young Voices

Young Voices är en barnkör för åldrarna 7-12 år som övar på tisdagar i Apelvikshöjds kyrka.