Budget 2018

Med mål och handlingsplan. Fastställd av kyrkofullmäktige 11 november 2017

Ladda ner hela budgeten som pdf.

Inledning

Varbergs församling vill vara en gemenskap med öppet hjärta för Gud och för medmänniskan.
Med öppet hjärta vill vi söka Gud och ta emot tro, hopp och kärlek.
Med öppet hjärta vill vi möta varje människa som en medmänniska och se våra olikheter som en rikedom.

Så lyder visionen för Varbergs församling. Vi ber och önskar att denna vision ska genomsyra allt vårt arbete.

En stor satsning under 2018 är renovering och tillbyggnad av Apelvikshöjds kyrka. Arbetet har påbörjats under 2017 och ska vara färdigt till sommaren 2018. Det kommer att bli en stor glädje att ta den nyrenoverade kyrkan i bruk igen.

Vi vill stärka arbetet med barn och ungdomar. Därför utökar vi församlingsverksamheten med en halvtidstjänst som församlingsassistent.

En ny flygel till Varbergs kyrka kommer att bli till glädje för kyrkomusik och gudstjänstliv under många år framöver.

Medel har också anslagits under 2018 för att påbörja renovering av S:t Jörgens kapell och för att göra en omdisponering av kyrkotomten kring Varbergs kyrka.

Ann-Christine Rosengren, kyrkorådets ordförande
Fredrik Ivarsson, kyrkoherde