Aktion julklappen

Vill du vara med och ge ett paket till ett barn som inte har det så bra som vi? Packa ett paket och lämna in det till Apelvikshöjds eller Sollyckans kyrkor, senast tisdag 13 november 2018. Välkommen att vara med och berika julen för barnen.

Aktion Julklappen är ett sätt för dig att skicka julklappar till barn i Östeuropa. Varje år packar Läkarmissionen flera lastbilar fulla av julklappar som sen delas ut på skolor och barnhem. I år skickas paketen till Moldavien, Rumänien och Ukraina. Det brukar bli runt 30 000 paket men behovet av fler är stort. Många av barnen lever i mycket fattiga familjer och ofta får de kanske ingen julklapp alls. En penna, ett ritblock och så klart, lite godis, värmer mer i hjärtat hos barnen än vad man kan tro.

Lägg detta i paketen:

• 1 st blyertspenna
  • 1 pennvässare
  • 1 st suddgummi
  • 1 st skrivhäfte
  • 1 st ritblock
  • 1 ask färgkritor
  • 1 st tvål
  • 1 st tandborste
  • 1 tub tandkräm
  • 1 godis-tablettask
  • 1 reflex
  • 1 jul- eller vykort, gärna med svenskt motiv, och med en hälsning från dig som skickar paketet. Skriv gärna på engelska och berätta lite om dig själv. Julkortet med en personlig hälsning från er är mycket uppskattat bland barnen.

Varje paket måste ha samma innehåll för att slippa problem i tullen och för rättvisans skull. (Lägg alltså inte i extra saker)

Lägg alla saker i en plastpåse innan ni slår in med julpapper och snöre. Då minskar risken att något ramlar ur när paketen ska fraktas. Ta gärna lite tjockare julpapper.

Slå inte in paketet i en låda eller kartong eftersom det tar för stor plats när paketen ska fraktas.

Lämnas till Sollyckans kyrka på förmiddagar måndag, torsdag och fredag eller eftermiddag på tisdagar.

Lämnas till Apelvikshöjds kyrka på tisdag förmiddag eller onsdag eftermiddag.

Läs mer om aktion julklappen på www.aktionjulklappen.se