Other languages with Google Translate

Kontakt

Varabygdens församling Besöksadress: Sveagatan 7, 53431 Vara Postadress: Box 124, 53422 Vara Telefon:+46(512)797200 E-post till Varabygdens församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Larvs församlingshem

Larv, Längjum och Tråvad

I Larvsbygdens tre socknar, Tråvad, Längjum och Larv finns spår av troende människor sedan tusen år. Här har kyrkklockorna kallat folket till gudstjänst och i kyrkan har människorna funnit kraften att gå ut till en ny arbetsvecka fylld med möda, sorg och glädje. I helg och söcken har Gud sett till sitt folk och gör så än idag. Nya generationer söker också sin Herre och därför firar vi gudstjänster regelbundet i någon av våra kyrkor där vi åkallar Honom och lovsjunger hans namn.
Här finns tre kyrkor; Larv och Tråvad som sedan 1800-talet står på gammal grund från medeltiden och så pärlan, Längjums kyrka, som redan i medeltid rymt församlingens bön och lovsång.

Larvs verksamhetsområde är församlingens minsta och ändå levande. Hör av dig om du vill vara med i en gudstjänstgrupp som tillsammans med präst och kyrkomusiker förbereder söndagens gudstjänst.
Under veckan finns också möjlighet till gemenskap i form av verksamhet för de allra minsta och till de äldre i Larvs församlingshem och i Tråvads föreningshus. Varabygdens församling driver till exempel förskoleverksamhet i Larvs församlingshem. Barn och ungdomar träffas och samtalar om livet och tron på många olika sätt. För den vuxne finns möjlighet att sjunga i körer (fyrstämmig kyrkokör eller gospel) eller till exempel vara med i en syförening. Regelbundna luncher serveras i Tråvads föreningshus och i Larvs församlingshem.
Välkommen med att tjäna Herren och dyka djupare ner i trons mysterier!

Larvs kyrka & kyrkogård           Längjums kyrka           Tråvads kyrka