Vara pastorat

Kontakt

Vara pastorat Besöksadress: Sveagatan 7, 53431 VARA Postadress: Box 124, 53422 VARA Telefon: +46(512)797280 E-post till Vara pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Larvs församling

I Larvsbygdens tre socknar, Tråvad, Längjum och Larv finns spår av troende människor sedan tusen år. Här har kyrkklockorna kallat folket till gudstjänst och i kyrkan har människorna funnit kraften att gå ut till en ny arbetsvecka fylld med möda, sorg och glädje. I helg och söcken har Gud sett till sitt folk och gör så än idag. Nya generationer söker också sin Herre och därför firar vi gudstjänster i någon av våra kyrkor varje söndag där vi åkallar Honom och lovsjunger hans namn.
I vår församling finns tre kyrkor, Larv och Tråvad som sedan 1800-talet står på gammal grund från medeltiden och så pärlan, Längjums kyrka, som redan i medeltid rymt församlingens bön och lovsång.

Larvs församling är pastoratets minsta, och ändå levande. Hör av dig om du vill vara med i gudstjänstgruppen som tillsammans med präst och kyrkomusiker förbereder söndagens mässa, eller försångargruppen som finns med för att stödja församlingssången.

Under veckan finns också möjlighet till gemenskap i form av verksamhet för de allra minsta och till de äldre. Pastoratet driver till exempel förskoleverksamhet i vår församling. Barn och ungdomar träffas och samtalar om livet och tron på många olika sätt. För den vuxne finns möjlighet att sjunga i körer (fyrstämmig kyrkokör eller gospel) eller till exempel vara med i en syförening, bibelstudiegrupp mm.
Ta gärna kontakt om du är intresserad.

Välkommen med att tjäna Herren och dyka djupare ner i trons mysterier!
Emanuel Carlsson, f.d. präst i Larvsbygden

Kontakta Larvs församling: