Other languages with Google Translate

Kontakt

Varabygdens församling Besöksadress: Sveagatan 7, 53431 Vara Postadress: Box 124, 53422 Vara Telefon: +46(512)797280 E-post till Varabygdens församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Internationellt arbete

Allas ansvar!

Vision:
"Vi är förenade i det gemensamma uppdraget för alla kristna att manifestera Guds ovillkorliga kärlek till alla människor. Därför arbetar ACT-alliansen för en enad värld där Guds hela skapelse lever i värdighet, rättvisa, fred och i full respekt för mänskliga rättigheter och miljön."  (2009)

Svenska kyrkan samarbetar genom ACT-alliansen (Action by Churches Together). ACT-alliansen består av 144 kyrkor och lokala organisationer runt om i världen.
Genom att samarbeta är möjligheten att påverka större både vid akuta katastrofer som när tyfonen Haiyan som drabbade Filippinerna, lägret Za'atari i Jordanien som tar emot flyktingar från Syrien eller långsiktigt arbete för miljön genom trädplantering i tex Honduras.

I våra sex församlingar finns internationella ombud som arbetar ideellt med att informera om verksamheten och att samordna insamlingarna som genomförs lokalt i pastoratet.

En del kampanjer genomförs årligen som t.ex. Fastekampanjen, Världens Barn och Julkampanjen.