Pojkar ritar
Foto: Unsplash

Barn & Ungdom Vara

Verksamheter nära barn och familjer!

Våra barn- och ungdomsverksamheter kan precis som alla våra övriga verksamheter hittas i församlingens digitala Kalender som uppdateras kontinuerligt. 

Nedan ser du några exempel på vad som brukar finnas på programmet. Information kommer även ut via andra kanaler såsom utskick, direktinformation till deltagare, sociala medier etc. 

Känner du dig osäker på vad som passar dig och ditt barn, kontakta någon av våra barn- och ungdomsledare!

Liten & Stor  

Liten & Stor är kyrkans öppna barnverksamhet för dig som är 0-100 år.  Barn kan komma tillsammans med sina föräldrar eller annan vuxen. Vi leker, sjunger och fikar och har mycket trevligt tillsammans.  


Miniorer förskoleklass – årskurs 2  

Vi hämtar barnen på skolan och går tillsammans till församlingshemmet, där vi har andakt med bibelberättelser, pysslar och leker. Vi äter alltid mellanmål. Syftet med miniorerna är att alla barnen som kommer ska känna sig sedda och att få upptäcka kyrkan i god gemenskap.  

Juniorer/fredax årskurs 3–6  

Vi startar upp med att ha en stunds andakt och pratar om det som känns rätt för dagen. Tillsammans planerar vi terminen med olika aktiviteter såsom att vi pysslar, bakar, lagar mat samt att vi har läger och någon utflykt under terminen.  

Seniorer årskurs 7–8 

Vi planerar alltid för att grupperna ska kunna laga mat, baka, fika och prata om allt mellan himmel och jord vid en andakt. Vi ger stora möjligheter för deltagarna att påverka vad träffarna ska innehålla under terminen. 

Ungdomsgrupp årskurs 8 och uppåt  

Drop-in! Vi lagar mat, bakar, fikar och pratar om allt möjligt vid en andakt. Vi ger stora möjligheter för deltagarna att påverka vad träffarna ska innehålla under terminen. 


Alla grupper deltar på familjegudstjänster och familjekvällar under terminen.

 

Barn- och ungdomsledare