Other languages with Google Translate

Kontakt

Varabygdens församling Besöksadress: Sveagatan 7, 53431 Vara Postadress: Box 124, 53422 Vara Telefon: +46(512)797280 E-post till Varabygdens församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Barn & Ungdom Kvänum

Vi är i gång!

Välkommen till Svenska Kyrkan i Kvänum och Jung.

Vi är igång!

Här nedan presenteras de olika verksamheterna vi har för barn och ungdomar mellan 0 och 16 år. Grunden i all verksamhet är den kristna tron och dess värderingar. Observera att det är maxantal i vissa grupper. Där krävs anmälan.

Måndagar:

12.30 – 14.00 Miniminiorer för dig som går i förskoleklass.
Du kommer att bli utrustad med Guds rustning och om allt går väl bli dubbad till riddare våren 2018. Detta sker genom sång, teater, ute-och innelek och pyssel. Miniminiorerna kommer också att delta vid vissa gudstjänster under året.

Samling i Kvänums församlingshem. (Vid behov hämtas och lämnas barnen på fritids.)

Ledare: Annika och Johan

15.00 – 16.30 Utejuniorer för dig som går i åk 3 eller 4.
Du kommer få lära dig att visa respekt för Guds underbara natur, göra upp eld, laga mat på stormkök, tälja, vad olika djur och växter heter, enkel sjukvård och mycket mera. Vi är oftast ute. Vi avslutar med en övernattning ute våren 2018. Utejuniorerna kommer också att delta på gudstjänster/kyrkskôj under året. Samling vid Kvänums församlingshem. Maximalt antal i gruppen är 15 stycken.
Ledare: Annika och Johan

17.00 – 19.00 Ungdomskör för dig som går på högstadiet.
Vi övar gamla och nya låtar som vi sjunger upp vid lämpliga tillfällen.
Ledare: Johan

Tisdagar:

15.00 – 16.30 Uteseniorer för dig som går i åk 6 eller 7.
Innehållet är i princip samma som för utejuniorerna (se måndagar) men lite mer avancerat. På våren blir det naturligtvis någon övernattning ute. Uteseniorerna deltar även på gudstjänster/kyrkskôj under året. Samling vid Kvänums församlingshem.

Ledare: Annika och Johan

15.00 – 16.30 Utejuniorer för dig som går i åk 5.
Innehållet är i princip samma som för utejuniorerna åk 3-4 (se måndagar). På våren blir det någon övernattning ute. Utejuniorerna deltar även på gudstjänster/kyrkskôj under året. Samling vid Kvänums församlingshem.

Ledare: Annika och Johan

17.00 – 19.00 Ungdomsgrupp för dig som går i åk 9 och uppåt.
Ledare: Johan

Onsdagar:

9.30 – 11.30 Föräldra-Barn för dig som är hemma med ditt barn.
Det finns tillfälle till lek, pyssel och fika. Vi har alltid en samling 10.15 med olika sånger och ramsor som vi sjunger tillsammans. Ibland får vi besök utifrån, på hösten åker vi till Barnens hus i Tidaholm och på våren gör vi en utflykt tillsammans. Vi ses i Kvänums församlingshem.
Ledare: Annika och Emily.

12.30 – 14.00 Miniorer för dig som går i åk 1 eller 2.
Du kommer att få lära känna olika berättelser i Bibeln genom sång, dans, teater, ute-och innelek och pyssel. Vi jobbar med gamla testamentet på hösten och nya testamentet samt pilgrimstema på våren. Vid några tillfällen under året deltar vi i gudstjänster/kyrkskôj. Vi gör en pilgrimsvandring tillsammans med föräldrar och syskon på våren. Vi håller till i Kvänums församlingshem.

Maximalt antal i gruppen är 15 stycken.
Ledare: Annika och Solveig.

Avslutning för barngrupperna i Kvänum tisdag 22 maj 17.00. Miniminiorerna dubbas till riddare och det blir sång av barn i de andra grupperna. Utejuniorerna/seniorerna hjälper alla att grilla korv.

Välkomna!

Jungs bygdegård

15.10 – 17.00 Miniorer med kör för dig som går i Jungs friskola.
Vi börjar alltid med en körövning för att sedan jobba med olika teman via sång, dans, teater, ute-och innelek och pyssel. På våren har vi ett pilgrimstema som vi avslutar med en vandring tillsammans med föräldrar och syskon. Miniorerna kommer också att delta på vissa gudstjänster under året. Vi ses i Jungs bygdegård. För de barn som är på fritids så hämtar vi dem 15.05.

Maximalt antal i gruppen är 15 stycken.
Ledare: Annika, Emily och Solveig.

Jungs bygdegård

Avslutning för miniorerna i Jung onsdag 23 maj 16.00.

Annika Svärdhagen

Fritids- och ungdomsledare