Other languages with Google Translate

Kvinnocafé

Välkommen på kvinnocafé på fredagar 11.00-13.00 i Hagsätra kyrka. Just nu söker vi svenska kvinnor som vill arbeta som volontärer.

Kvinnornas egen mötesplats

Ibland kan man fundera på vad som hände när den vite mannen på sina upptäcktsresor träffade folk från andra kulturer. Columbus, till exempel, vad gjorde han när han kom iland på Bahamas och träffade lokalbefolkningen? Sträckte han fram handen och sa god dag, jag heter Christofer?

Ja, antagligen. Vi vill också sträcka fram handen och lära känna människor från andra kulturer. När man är ny vill man hitta nya vänner. Få en ny bekantskapskrets. Därför har vi ett internationellt kvinnokafé som är öppet varje fredag. Här kan du möta kvinnor från ett tiotal kulturer – även svenska kvinnor. Det är kvinnor att prata, skratta och äta något gott med. Kvinnor som kan berätta vem Emil i Lönneberga är, hur skolorna fungerar och hur man bakar kanelbullar. Kvinnor som kan ta dig med på sin resa i livet och andra kulturer och traditioner. Du får även lära känna svenska kvinnor.

Vi söker volontärer
Just nu söker vi volontärer med svensk bakgrund i alla åldrar till vårt välbesökta internationella kvinnocafé. Du kommer att få många nya vänner och trevliga pratstunder. Det är som att resa utan att du behöver ge dig av hemifrån. Du behöver inte ha någon speciell utbildning men en vilja att umgås och ha det trevligt. Varför inte berätta om Gustav Vasas äventyr i Dalarna, lucia eller fredagsmys? Eller småprata om livet samtidigt som du dricker starkt kaffe eller te och äter kakor från mellanöstern. Hos oss är du en brygga till den svenska kulturen. Det är vid fikabordet delaktighet byggs upp. Din närvaro behövs.

Om du har frågor kring vårt kafé hör av dig till oss via mejl till Maryam Ghaly eller kom till Hagsätra kyrka på fredagar 11.00-13.00. Kontaktuppgifter finns nere på sidan. Mot slutet av varje termin ordnar vi en fest. Du kommer att lära känna fantastiska människor du inte lär känna annars.

Fredagar 11.00-13.00

Start vt 2019: 30 aug