Pilgrimsvandring

Friskvård och hälsa

I kyrkan tycker vi att man ska ta hand om både kropp och själ. Vi erbjuder tre olika meditationer varje vecka, samt Qigong.

I kyrkan tycker vi att man ska ta hand om både kropp och själ. Människor i hela världen har mediterat i tusentals år. Meditation är ett oöverträffat verktyg för att minska stress, få sinnet i balans och stillhet. Vi erbjuder tre olika meditationer. För dig som är ny har vi en kortare introduktion innan själva meditationen börjar. Vi ordnar regelbundet retreater där du kan varva ned under en hel dag. Håll utkik i vår kalender för mer information.

Zazen-meditation

Zazen-meditation är en sittande meditation. Den är en övning i närvaro, uppmärksamhet, andlighet och acceptans. Vi lär oss också tekniker som hjälper oss att skapa balans, stresstålighet och höjer vår koncentrationsförmåga.
Plats: Vantörs kyrka
Tid: Torsdagar kl. 19.00-20.00, introduktion kl. 18:30.

Zazen - lunchmeditation

Det här är en enkel meditationsstund för dig som vill koppla av på lunchen i den stillsamma miljö kyrkan kan erbjuda. Meditationen inspireras av det vi kallar zazen-meditation. Passa på att tända ett böneljus som avslutning.
Plats: Vantörs kyrka
Tid: Måndagar kl. 11.30 -12.10, introduktion kl. 11.20.

Tyst meditation inspirerad av mindfulness

Mindfulness betyder sinnesnärvaro. Det här är en meditation för dig som vill varva ned och släppa alla ”måsten”. Genom den här meditationstekniken lär du dig att vara uppmärksam och medveten om vad som pågar i dig och i din omgivning. Mindfulness har visat sig vara ett bra verktyg för att skapa balans i livet, och när man väl lärt tekniken kan man meditera själv hemifrån.
Plats: Hagsätra kyrka
Tid: Onsdagar kl. 18.00-19.00, introduktion 17.30.

Qigong med andakt

Qigong bygger på en flera tusen år gammal kinesisk visdomslära om välbefinnande. Under lektionerna tränar man flexibilitet, balans, koordination och andning. Träningen sägs ge den balans vi behöver i livet. Qigong passar för människor i alla åldrar och vi vill få både äldre, yngre och rörelsehindrade att pröva dessa rörelser. Kostnadsfritt, inga förkunskaper krävs. Bara att droppa in! Medtag rörelsevänliga kläder och mjuka skor. Ledare: Katarina Aronsson Alsbjer, 073-143 24 49.

Plats: Vantörs kyrka
Tid: Tisdagar jämna veckor kl. 16.30, inleds med andakt. Terminsstart: 22 mars 2022.