Vill du bli volontär? - Just nu söker vi bla frivilliga till kvinnocaféet

Skulle du vilja komma nära församlingens verksamhet på ett nytt sätt? Är du nyfiken på människor och vill hamna i ett nytt forum? Då kanske du ska pröva på om du skulle trivas med att vara volontär i församlingen?

Bli volontär på kvinnocaféet och få många nya vänner

Välkommen på kvinnocafé på fredagar 11.00-13.00 i Hagsätra kyrka. Just nu söker vi svenska kvinnor som vill arbeta som volontärer.

Just nu söker vi volontärer med svensk bakgrund i alla åldrar till vårt välbesökta internationella kvinnocafé i Hagsätra kyrka. Du kommer att få många nya vänner och trevliga pratstunder. Det är som att resa utan att du behöver ge dig av hemifrån. Du behöver inte ha någon speciell utbildning men en vilja att umgås och ha det trevligt. Varför inte berätta om Gustav Vasas äventyr i Dalarna, lucia eller fredagsmys? Eller småprata om livet samtidigt som du dricker starkt kaffe eller te och äter kakor från mellanöstern. Hos oss är du en brygga till den svenska kulturen. Det är vid fikabordet delaktighet byggs upp. Din närvaro behövs.

Om du har frågor kring vårt kafé hör av dig till oss via mejl till Maryam Ghaly på mariam.ghaly@svenskakyrkan.se, tfn 08-556 572 27, eller kom till Hagsätra kyrka på fredagar 11.00-13.00.  Mot slutet av varje termin ordnar vi en fest. Du kommer att lära känna fantastiska människor du inte lär känna annars.

Engagera dig lokalt för en rättvisare värld globalt

Internationellt arbete

Svenska kyrkans internationella arbete Act är för dig som vill skapa en mer rättvis värld. Du är hjärtligt välkommen att hjälpa till med bössinsamlingar, försäljning, mötesverksamhet och kurser.

Värden på kyrktorget hjälper och välkomnar människor

Du som vill jobba som ideell behövs också i församlingens arbete. Är du nyfiken på människor ska du kanske testa på att vara värd på kyrktorget.

Skulle du vilja komma nära församlingens verksamhet på ett nytt sätt? Är du nyfiken på människor och vill hamna i ett nytt forum? Då kanske du ska pröva på om du skulle trivas med att vara värd på kyrktorget i Vantörs kyrka?

– Som värd får du hälsa gudstjänstfirarna välkomna, kanske visa var toan ligger och hjälpa dem tillrätta i kyrkbänken. Helt enkelt vara ett allmänt vänligt och hjälpande ansikte som gudstjänstbesökarna möter när de stiger in i kyrkan, säger vaktmästare Ingemar Andersson.

Gudstjänsten börjar 11.00 och värdarna brukar vara på plats 10.00–12.00. Om du är intresserad av att bli torgvärd hör av dig till vår vaktmästare Ingemar Andersson på 08-556 572 54 eller ingemar.c.andersson@svenskakyrkan.se.