Vällingby församling

Kontakt

Vällingby församling Besöksadress: Kirunagatan 9-11, 16268 VÄLLINGBY Telefon: +46(8)4458500 E-post till Vällingby församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vällingby församling

Välkommen till Vällingby församling!

S:t Tomas kyrka vid Vällingby torg bjuder in till möten och samtal, till sång och musik, till lek och allvar, till gudstjänst och bön, till tända ljus och lyssnande. Vår kyrka finns till för din skull.

Vill du veta mer? Läs här!

Senaste numret av Bladet

I det senaste numret av Bladet, som delas ut till alla hushåll i Vällingby mellan den 22 och 26 augusti, kan du läsa mer om vad som händer i S:t Tomas kyrka under hösten. Bladet finns att hämta i S:t Tomas kyrka och kan också laddas ner som pdf här.

Orgelkonsert med Johannes Skoog

Söndag 28 augusti klockan 16.oo.
Verk av bland andra Alain, Bach och Dupré.
Fri entré.

Välkommen på stickcafé i höst!

Stickcafé, med stickning, kaffe och bullar, anordnas på onsdagar klockan 16 till 18 från och med september. Höstens datum är 7/9, 5/10, 9/11 och 7/12.

Namntävling!

Lokalerna som Öppna Förskolan och Babycafeet huserar i saknar ett eget namn. Men det ska det bli ändring på. Vad ska vi heta? Hjälp oss att komma på ett passande namn!

Namnet offentliggörs när vi startar till hösten. Då delar vi också ut ett pris till vinnaren i tävlingen!

Maila ditt namnförslag till våra förskollärare: Maria Fors eller Sandra Finnermark!

Låt kreativiteten flöda!

Öppna förskolan har nu sommarstängt.

Välkommen åter i höst!

Musikalen Rent i S:t Tomas kyrka är inställd

En uppsättning av musikalen Rent planerades att framföras i S:t Tomas kyrka under hösten. Denna  har ställts in. Kyrkorådet har beslutat att detta projekt, som vuxit fram i samband med vår diakonala satsning, av olika skäl inte längre kan framföras i S:t Tomas kyrka.

Kyrkorådets beslut grundar sig på Kyrkoordningen och dokumentet Det heliga rummet.

Krister Nordin, ordförande Kyrkorådet

Någon att prata med?

Varje natt har Jourhavande präst 112 öppet kl 21-06, och vid storhelger dessutom dygnet runt . Den som ringer får tala med en präst i Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning att tjänstgöra i jouren. Prästerna har tystnadsplikt.

Ruotsin kirkon palveleva puhelin suomeksi

Palveleva puhelin, puh. 020-26 25 00, tarjoaa keskusteluapua suomeksi joka ilta klo 21-24. Keskustelun lähtökohtana ovat soittajan esiintuomat asiat. Voit soittaa nimeäsi ja asuinpaikkaasi kertomatta. Päivystäjällä on vaitiolovelvollisuus.